Laat je hersenen niet zitten-   eReader eBook

Erik Scherder • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.

Laat je hersenen niet zitten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

*** Dit e-book is geschikt voor e-readers en tablets *** Lichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Beweging baat het brein, en daarmee de gezondheid, van de wieg tot het graf. Als kinderen sporten worden ze slimmer, en wie meer beweegt verkleint de risico s op het ontwikkelen van dementie.
Toch worden we wereldwijd steeds minder actief, steeds luier. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer `gewoon te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Het beoefenen van topsport is echt niet nodig.
Laat je hersenen niet zitten beschrijft de beloning die je krijgt als je beweegt, maar ook de nadelige gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid als je ervoor blijft weglopen. We wisten al dat overgewicht en obesitas tot de grootste bedreigingen van de gezondheid behoren vanwege de risico s op hart- en vaatziekten, suikerziekte en hoge bloeddruk. Maar de invloed op de hersenen is minder bekend: als kinderen bewegen stimuleert dat de delen van de hersenen die zorgen voor een optimale verstandelijke ontwikkeling en die bij het ouder worden het eerst achteruitgaan. Met recht kan worden geconcludeerd: bewegen is niet alleen van belang voor de slanke lijn, maar zeker ook voor de conditie van het brein!

Dit boek in de pers

Het leest ongelooflijk soepel, zonder dat het ooit oppervlakkig of saai wordt. Studies naar het effect van bewegen wisselt Scherder moeiteloos af met anekdotes over zijn eigen belevenissen. Wat het boek ook zo goed maakt, is het onderwerp. Dat verdient nog wel een paar van dit soort boeken.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Bewegen is goed voor de geest, bevlogen verhaal van een meesterverteller en wetenschapper

Professor Erik Scherder (1951) is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. De jury schreef onder meer: "Erik is een van de weinige docenten waarbij studenten zo goed als alle colleges hebben gevolgd. Hoe leuk de vorige avond ook was, hoe laat het ook is geworden, de colleges van Scherder sla je niet over." En zo is het eigenlijk ook met zijn boek Laat je hersenen niet zitten. Zijn inspirerende woorden spatten van de bladzijden af. Met zijn dynamische schrijfstijl weet Erik Scherder je te overtuigen van het belang van bewegen. Meer bewegen is goed voor je lichamelijke en je geestelijke conditie. Scherder slaat een sympathieke brug tussen wetenschap en het leven van alledag. Voor wie deze auteur kent is het simpel: tijdens het lezen, 'hoor' je zijn stem en bevlogenheid. En voor wie hem niet kent, google maar eens zijn naam en bekijk een van zijn podiumfilmpjes. Dan begrijp je direct, waarom Laat je hersenen niet zitten zoveel mensen, zo enorm aanspreekt.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Erik Scherder
UitgeverijAthenaeum
ISBN9789025304522
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's195
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2129 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten