Law, Governance, and Development Research & Policy Notes Access to Justice and Legal Empowerment-   eReader eBook

B. de Rooij, I. van de Meene • eBook

€ 6,25

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Deze Research & Policy Note beschrijft het belang van programma's die er op gericht zijn om de armen juridisch mondiger te maken (legal empowerment) binnen de juridische ontwikkelingsssamenwerking.

Binnen de juridische ontwikkelingssamenwerking ontwikkelingssamenwerking die gericht is op het versterken van de rechtsstaat in ontwikkelingslanden - is de laatste jaren een trend zichtbaar die de armen en gemarginaliseerde groepen centraal stelt. In plaats van het versterken van de rechterlijke macht en politie en justitie, worden diverse programmas ondersteund die er op gericht zijn om de armen juridisch mondiger te maken (legal empowerment) en om hun toegang tot het recht te vergroten (access to justice).

Deze Research & Policy Note beschrijft het belang van deze benaderingen binnen de juridische ontwikkelingsssamenwerking. Het legt uit wat deze benaderingen inhouden, welke belemmeringen armen en gemarginaliseerde groepen tegenkomen, en welke hervormingen er worden voorgesteld om access to justice en legal empowerment te stimuleren.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)B. de Rooij, I. van de Meene
UitgeverijLeiden University Press
ISBN9789048520688
TaalEngels
UitvoeringeBook
Aantal pagina's24
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte435 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieLaw, Governance, and Development Research & Policy Notes
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten