Leef, nu ik er niet meer ben-   eReader eBook

Inge Delva, Joris Verbeeck • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ik heb altijd iets moois willen doen met mijn leven en hoop mensen met mijn verhaal te inspireren tot meer levensvreugde. Het zou mij een groot plezier doen, indien heel veel mensen mijn verhaal zouden lezen. Ik wil hen aantonen hoe klein hun zorgen soms zijn, en hen aansporen om een beetje meer te genieten van de kleine dingen. Bart is 16 wanneer er een tumor in zijn borstkas gevonden wordt. Hij krijgt chemo, wordt geopereerd en geneest. Maar helaas wordt hij na twee zorgeloze jaren een tweede keer ziek. En een derde keer. En een vierde keer. Zes jaar na zijn eerste diagnose wordt Bart terminaal verklaard. Je zou je voor minder boos, verdrietig of angstig voelen. Maar niet Bart. Vanaf dag één aanvaardt hij zijn lot en besluit hij om de tijd die hem rest vooral positief in te vullen. Door zelf zoveel mogelijk te genieten van de kleine momenten van geluk. Door de mensen die hem dierbaar zijn, te troosten en te begeleiden. En door mensen te inspireren tot levensvreugde. In Leef, nu ik er niet meer ben zijn Bart en Joris afwisselend aan het woord over Barts ziekte en wat die heeft betekend in hun leven. Een bron van kracht voor mensen die hetzelfde lot beschoren zijn, voor wie afscheid moet nemen van een dierbare of voor wie een moeilijke periode doormaakt.

Reviews & recensies

Wanneer Bart beseft dat hij niet meer zal genezen, beslist hij om zijn laatste weken en maanden op een positieve manier in te vullen.

Dit is niet het eerste verhaal van een jonge mens die terminaal ziek is en moet omgaan met het besef dat zijn toekomst zeer kort zal zijn. Het verhaal van Bart is echter echt uniek. Als 16-jarige wordt bij hem een vorm van botkanker vastgesteld. Hij gaat vol goede moed de strijd aan, maar na een aanvankelijk hoopgevende evolutie gaat het uiteindelijk helemaal fout. In het volle besef dat hij niet lang te leven heeft besluit Bart om zijn ziekte en zijn levensverhaal te vertellen. Zijn doel: de mensen doen beseffen dat echt geluk te vinden is in kleine dingen, in het nu, bij vrienden en familieleden. Dit is geen zielig verhaal zonder happy end. Het is een inspirerende levensles van een jongeman die, ondanks de korte tijd die hem gegund was, ons laat delen in diepe wijsheid, kracht en echte levensvreugde.

Bekijk alle reviews van Maartje 


Details:

Auteur(s)Inge Delva, Joris Verbeeck
UitgeverijVan Halewyck
ISBN9789461312815
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3838 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten