Leven en wandel van Zorbas de Griek-   eReader eBook

Nikos Kazantzakis • eBook

€ 17,99

Direct downloaden

Leven en wandel van Zorbas de Griek is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een groots werk uit de wereldliteratuur in een schitterende nieuwe en complete vertaling. De roman draait om de vriendschap tussen een door twijfel geplaagde schrijver die alles probeert te beredeneren, en Alexis Zorbás, een levenskunstenaar die vertrouwt op zijn gevoel en instinct en die in volledige harmonie met zichzelf en de wereld leeft. Leven en wandel van Zorbás de Griek speelt zich af op Kreta in de jaren 1930, waar de schrijver een kolenmijn wil exploiteren en daarbij de hulp heeft ingeroepen van Zorbás, een wat oudere muzikant en man van de wereld, die hij toevallig heeft ontmoet. Vriendschap, liefde, loyaliteit, moord, dans, muziek: er is veel te vinden in deze meeslepende roman, met schitterende scènes en nevenfiguren, en dat alles onder Zorbás’ levensmotto: ‘Het leven liefhebben en de dood niet vrezen.’ In deze roman ontwikkelt Kazantzakis zijn filosofie dat de ware vrijheid eruit bestaat het leven met al zijn vreugde en rampen te aanvaarden zoals het komt, te vechten wanneer een nederlaag dreigt en het beste uit iedere situatie te halen. Daar stelt hij de bekrompen dorpsmentaliteit met haar bijgeloof en vrouwenverachting als voorbeeld van geestelijke onvrijheid tegenover.

Dit boek in de pers

Het boek uit 1959, waarop de vermaarde speelfilm Zorba de Griek is gebaseerd, leest nog altijd als ene sprankelende filosofische roman.  
NRC  

Aan de hand van de ontroerende conversaties tussen de schrijver en Zorbás, maakt Kazantzakis het grote, literaire thema van de strijd tussen het geestelijke, beschouwende en afstandelijke leven en het vleselijk, spontane en directe leven voor de lezer goed invoelbaar.  
De Volkskrant  

De levenslust spat van de pagina's.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over vriendschap
  • romans

Details:

Auteur(s)Nikos Kazantzakis
UitgeverijWereldbibliotheek
Vertaler(s)Hero Hokwerda
ISBN9789028441323
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's325
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1330 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten