Licht van mijn leven-   eReader eBook

Remco Campert • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Licht van mijn leven is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de vijfenzestig jaar dat Remco Campert publiceert heeft hij aan kracht en vitaliteit niets ingeboet, integendeel. In Licht van mijn leven weet de meester als altijd in weinig woorden vele werelden tegelijk op te roepen. De lithos zijn van Ysbrant, met wie Remco Campert al lange tijd bevriend is.

Dit boek in de pers

Je voelt aan elke versregel hoe hij poëzie ademt.  
De Morgen  

De bundel bevat sensuele litho's van Ysbrant, die de Campertiaanse melancholie nog eens extra versterken. Mooi zijn ook de herinneringsgedichten aan overleden vrienden als Hugo Claus en Jan Wolkers. (...) Tegelijkertijd is alles bij hem een ode aan het leven, de kunst en de liefde, afgewisseld door een bijna kinderlijke verbazing over het fysieke verval.  
NRC  

Dat titelgedicht, daar zit alles in: humor, melancholie en tegenstellingen: het is een gedicht dat hem en ons voorbereidt op zijn verscheiden en naleven, een doodsgedicht dat van jeugd en vitaliteit getuigt. Een klassieker, nu al, een die in het rijtje 'Poëzie is een daad', 'Credo', 'Januari 1943' en 'Lamento' hoort. Het gedicht 'Licht van mijn leven' is een koninklijke climax.  
De Volkskrant  

Een sprankelende viering van het leven.  
Trouw  

Kraakverse en -heldere poëzie.  
Algemeen Dagblad  

Veel zeggen met weinig woorden, dat kan Campert nog steeds als de beste - en steeds beter.  
Elsevier  

Hij is 85, maar de meesterdichter heeft nog niks aan kracht en vitaliteit ingeboet. Integendeel. In Licht van mijn leven weet hij als altijd in weinig woorden vele werelden tegelijk op te roepen. Het boek is ook nog prachtig geïllustreerd met litho's van Ysbrant.  
Margriet  

Licht van mijn leven is een prachtige, kleine uitgave die laat zien waar Campert als dichter voor stond en staat: glasheldere poëzie met elegante swing. Op het eerste gezicht vrij en fris, maar altijd voorzien van een ondertoon waarin melancholie, ironie, verwondering, relativering en vergeefsheid doorklinken.  
Dagblad Van Het Noorden  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een mooie dichtbundel vol met gedichten van de elegante pen van Remco Campert

Campert is met rede een van de grote schrijvers en dichters van Nederland. Een van mijn favorieten, als ik eerlijk mag zijn. Niemand weet blijdschap en droevigheid, vrijheid en gevangenschap, licht en duister zo samen te brengen als Campert. Het onverzoenbare weet hij met zijn elegante pen zo te verwoorden dat het als een enkele stroom gedachten bij me binnenkomt. Ook in het tweedelige Licht van mijn leven (Gelegenheid en Gebeurtenissen) dicht Campert in woorden van puur gevoel, over de liefde, het leven en de vergankelijkheid van alles. Maar toch ook van het plezier dat verborgen zit in alles. Een mooie bundel die het mooiste van Campert uitstraalt. Dit is Remco Campert op zijn best.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Remco Campert
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023486152
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's34
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3221 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten