Lichthemel-   eReader eBook

Mons Kallentoft • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Lichthemel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een bejaardentehuis waar de zorg te wensen overlaat wordt de 79-jarige Konrad Karlsson dood aangetroffen, hangend aan het snoer van de alarmknop boven zijn bed. Alles wijst op zelfmoord, maar als Malin Fors de zaak op zich neemt blijkt dat Konrad ondanks zijn kwaaltjes juist vol levenskracht zat.

Haar vermoedens over Konrad worden versterkt door de autopsie. Malin zoekt naar aanwijzingen, maar niets lijkt te kloppen en de gegevens die ze verzamelt zijn tegenstrijdig. Zou iemand baat hebben bij de dood van deze zieke oude man? En zo ja, volgen dan nog meer moorden?

Dit boek in de pers

Lichthemel heeft een unieke invalshoek. Kallentoft laat het vermoorde personage Konrad Karlsson deelnemen aan het verhaal. In Lichthemel spreekt de geest van Konrad Karlsson bij verschillende gelegenheden alsof de man nog leeft en op hetzelfde moment als de lezer kijkt naar de gebeurtenissen en personages. De lezer hoort ook de gedachten die de hoofdersonages niet uitspreken omdat ze in bepaalde situaties niet gepast zijn.  
Hebban.nl  

Hoogspanning.  
CAMILLA LÄCKBERG  


Reviews & recensies

Zoektocht naar de moordenaar met een heel menselijk thema!

In Lichthemel ontdekt Tove, de dochter van rechercheur Malin Fors, het lichaam van de vermoorde Konrad Karlsson in de zorginstelling Keruben. Het onderzoek naar de moord komt naderhand bij Malin Fors terecht. In de moordzaak heeft de politie verdachten bij de vleet, zoals de familie van Konrad Karlsson. De bejaarde man was immers rijk. Zelfs Hans Morelia, de manager van het bejaardenhuis, heeft een motief. Het spannende verhaal draait om een heel menselijk thema. Het gaat over de zorg voor de zwakste groep in de maatschappij: bejaarden als Konrad Karlsson en mindervaliden als Malin’s broer Stefan. Het verhaal draait bovendien om de interactie tussen mensen die dag in, dag uit met elkaar samenleven. Lichthemel heeft een unieke invalshoek. Kallentoft laat het vermoorde personage Konrad Karlsson deelnemen aan het verhaal. In Lichthemel spreekt de geest van Konrad Karlsson bij verschillende gelegenheden alsof de man nog leeft en op hetzelfde moment - echt tegelijkertijd met jou als lezer - kijkt naar gebeurtenissen en personages. Kallentoft laat ons zelfs gedachten ‘horen’ van de hoofdpersonages, gedachten die ze niet uitspreken omdat ze in bepaalde situaties niet gepast zijn. Lichthemel is een meeslepende mengeling van de zoektocht naar een moordenaar, personages die hun problemen onder ogen moeten zien, inclusief de geest van de overledene, en een rechercheur met een speciaal karakter.

Bekijk alle reviews van Sander Verheijen | Crimezone 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over verzorgingstehuizen
  • zachte taal, harde misdaad

Details:

Auteur(s)Mons Kallentoft
UitgeverijXander Uitgevers
Vertaler(s)Neeltje Wiersma
ISBN9789401601160
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's253
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1977 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieZack Herry
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten