Liefde bij wijze van spreken-   eReader eBook

Yves Petry • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Liefde bij wijze van spreken is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zomer 1986. Wat een normale vakantiereis moest worden, loopt uit op een auto-ongeluk waarbij Jasper en Kristien Fielinckx hun beide ouders verliezen. Waar bij Kristien het verdriet overheerst, voltrekt zich bij Jasper het tegenovergestelde: hij voelt zich losgemaakt van zijn oude leven. Kristien verlangt al snel naar een eigen gezin en gaat op zoek naar een geschikte vader die ze vindt in Alex, een schoolvriend van Jasper. Daarna verdwijnt Jasper uit hun leven. Als hij uiteindelijk weer opduikt, leidt dat tot een confrontatie waarvan de gevolgen niet zijn te overzien. In een inventief spel met werkelijkheid en verbeelding, probeert Alex, inmiddels een gevierd schrijver, te ontrafelen hoe Jasper tot zijn daden gekomen is en wat dit betekent voor zijn eigen leven.

Yves Petry (1967) studeerde wiskunde en filosofie en debuteerde in 1999 met de roman Het jaar van de man, waarvoor hij veel lof kreeg toegezwaaid. Daarna publiceerde hij nog vier veelgeprezen romans. Voor De achterblijver (2006) kreeg hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en de Prijs van de provincie Vlaams-Brabant. De maagd Marino (2010) werd bekroond met de Libris Literatuurprijs 2011.

Dit boek in de pers

Trefzeker en functioneel, van de kleinste overpeinzing tot de langste alinea  
De Volkskrant  

Liefde bij wijze van spreken is een roman die van begin tot eind merkwaardig is, in lang niet alle opzichten geslaagd is, maar die op manmoedige wijze probeert groter te zijn dan zichzelf. Dat is een zeldzaamheid.  
NRC  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Yves Petry schreef een intrigerende en af en toe venijnige roman over het ontregelende karakter van de liefde en van de literatuur' (Johan de Haes - Cobra.be)

Na het bekroonde "De Maagd Marino" (Libris Literatuurprijs) was het uitkijken naar nieuw werk van Yves Petry. Hij construeert opnieuw een gelaagd verhaal, uitgaand van twee totaal verschillende karakters in een meeslepend verhaal van vriendschap en vervreemding, van tegengestelde karakters en botsende werelden. Twee protagonisten die als het ware elkaars spiegelbeeld zijn, en elkaars keuzes in vraag stellen. Wat Yves Petry als auteur heel bijzonder maakt is de manier waarop hij schijnbaar moeiteloos een ironische, vlotte pen weet te combineren met een indringende en beklijvende literaire benadering. Voor wie de literaire actualiteit volgt is de bijna openlijke verwijzing, en milde satire, naar enkele coryfeën uit de hedendaagse literaire wereld een leuk extra.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over driehoeksverhoudingen
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Yves Petry
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023488286
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte915 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten