Liefde-   eReader eBook

Dirk de Wachter • eBook

€ 15,99

Direct downloaden

Liefde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Geef de liefde de status die ze verdient, weg van de Hollywoodiaanse nepparadijzen en wellnessweekends Geen enkel thema is zo vaak beschreven in literatuur, muziek en kunst als de liefde. Toch blijft de mens op zoek naar haar ware aard. We denken haar te kunnen definiëren en vatten maar merken steeds weer dat we tekortschieten. Liefde is ondoorgrondelijk maar levensnoodzakelijk. In dit boek beschrijft Dirk De Wachter, auteur van Borderline Times (2012), hoe de liefde in haar voortbestaan bedreigd wordt door het hedendaagse consumentisme en de kwalijke illusie dat alles maakbaar is. Liefde. Een onmogelijk verlangen is een pleidooi om gewoon te doen. Want alleen dan, als we niks forceren, kan de liefde in volle glorie verschijnen.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Verhelderende kijk van een psychiater/therapeut op de meest complexe emotie: de Liefde

Een boek schrijven over de Liefde (met een hoofdletter, jawel!), zou iemand daar ooit als eens aan gedacht hebben? Retorische vraag uiteraard. Bibliotheken zijn er volgeschreven. Film, beeldende kunst, literatuur, muziek, poëzie … soms lijkt het alleen maar over liefde te gaan. Maar er is iets vreemd aan de hand. Eeuwenlang was de liefde een weliswaar complex, maar blijkbaar tegelijk complexloos gegeven. Iets wat het leven soms ingewikkeld, soms ondraaglijk, maar ook mooi en waardevol maakte. Iets wat je overkwam, of ook weer niet ... maar waar weinig getheoretiseer aan te pas kwam. De moderne mens heeft blijkbaar nood aan wetenschappelijke duiding van de Liefde. Door een gerenommeerd psychiater dan nog wel. Wijst dit er op dat we het noorden kwijt zijn? Dat we niet meer weten hoe met de Liefde om te gaan? Het lijkt er eerder op dat we het te ver gaan zoeken, dat we de liefde willen herleiden tot een consumptiegoed. We willen 'maakbare' liefde, en zijn verbaasd dat het ons niet lukt. De kijk van psychiater/therapeut Dirk De Wachter is verfrissend en stelt gerust. Vergeet het ideaalbeeld dat ons door de media wordt opgelepeld. Liefde is wat ze is. Als je je openstelt voor de liefde en er onbevangen tegenaankijkt, net dan openbaart ze zich. Mysterieus, onvatbaar en eigenzinnig. Dit boek is niet alleen aangenaam om lezen. Het is een chte verademing in deze al te ingewikkelde tijden.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Dirk de Wachter
UitgeverijLannoo Campus
ISBN9789401422505
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's120
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1557 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten