Lieveling-   eReader eBook

Kim Van. Kooten, Pauline Barendregt • eBook eci.be lezers

€ 9,99

Direct downloaden

Lieveling is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een van de sterkste en meest gedurfde debuten die ik ooit heb gelezen. Dit verhaal over misbruik en veerkracht is zowel hartverwarmend als ondraaglijk, zowel vitaal als buitengewoon angstwekkend, en krijgt vleugels door zijn vertederende heldin' Michel Faber, auteur van Lelieblank, scharlakenrood en Het boek van wonderlijke nieuwe dingen

Puck is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man - die door Puck 'ome Meneer' wordt genoemd - ontfermt zich over het meisje. Ome Meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto.

Puck is zijn lieveling.
Het is hun geheim.
Maar soms worden geheimen te groot om
te bewaren en willen ze gevonden worden.

In Lieveling - gebaseerd op het verhaal van Pauline Barendregt - geeft Kim van Kooten een stem aan het meisje Puck, en weet ze dankzij haar lichtvoetige, maar haarscherpe toon het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Ze laat licht schijnen op een donker thema en weet een heftig verhaal met humor te vertellen - een prestatie van formaat.

Na het lezen van Lieveling wil je Puck nooit meer alleen laten.

Dit boek in de pers

Bij zo’n mierzoete titel springt je het glazuur van de tanden, maar verder kom je ook niet met je vooroordelen, want het is een boek dat zich kan meten met de beste romans van Esther Gerritsen.  
NRC  

De hooggespannen verwachtingen zijn waargemaakt. Lieveling is écht een goed boek. De roman is ontroerend en hartverscheurend maar door Van Kootens lichte schrijfstijl, op de juiste momenten voorzien van humor en ironie, zorgt ervoor dat een schrijnend en bijna té pijnlijk verhaal toch toegankelijk wordt. Een gedurfde en geslaagde debuutroman.  
Hebban.nl  

Deze debuutroman is een wreed sprookje, een dramatisch verhaal over volwassen worden en onthutsend portret in filmische beelden over een eenzaam, eigenzinnig meisje dat haar jeugd overleeft. Dat Pauline Barendregt, inmiddels professioneel succesvol als designerconsultant, aan Kim haar pijnlijke verhaal heeft verteld, verdient respect. Ook dat deze integere, allerminst larmoyante vertelling het resultaat daarvan is.  
Opzij  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een intens verhaal over een enorm geheim

De vijfjarige Pauline Barendregt, "Puck", tegenwoordig een vriendin van Kim van Kooten, wordt door de nieuwe man van haar moeder ingekapseld, vertroeteld en misbruikt. Het waargebeurde verhaal 'Lieveling' weet Van Kooten met enorme scherpte en inleving neer te zetten, zelfs met humor. Dat is bijna onmogelijk bij een traumatiserend thema als dit, en dat op zich is al een heel compliment voor Van Kooten. Als kind ben je weerloos tegenover de aandrang van een volwassene, maar je moet er de rest van je leven wel mee kunnen omgaan. Dit lukt niet iedereen, op latere leeftijd komt ook Puck in een isolement terecht, de vertrouwensband met volwassenen is verstoord. Dit alles heeft Kim van Kooten in haar debuut wonderbaarlijk goed in beeld weten te brengen. 

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over geheimen
  • romans over het echte leven

Details:

Auteur(s)Kim Van. Kooten, Pauline Barendregt
UitgeverijLebowski
ISBN9789048830251
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's166
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte900 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten