Literaire kring-   eReader eBook

Marjolijn Februari • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Literaire kring is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De dertigjarige Teresa Pellikaan woont weer in het dorp waar ze is opgegroeid. Haar rijke echtgenoot is er lid van de literaire kring, ooit opgericht door Teresa's vader. Op een dag in het voorjaar hoort Teresa dat haar vroegere klasgenoot Ruth Ackermann een internationale bestseller heeft geschreven. Het lijkt haar een mooi idee als de literaire kring in het dorp dat beroemde boek gaat lezen, maar iedereen reageert opmerkelijk afwijzend. Langzamerhand krijgt Teresa te horen wat er in het verleden is gebeurd rond de familie van de wereldberoemde schrijfster. Met De literaire kring schreef Marjolijn Februari de grote Nederlandse roman over de weldenkende klasse. Marjolijn Februari (1963) schreef de roman De zonen van het uitzicht en Een pruik van paardenhaar & Over het lezen van een boek, een wetenschappelijk proefschrift en literair verhaal in een. Ze is ethicus, jurist, en columnist van de Volkskrant. De literaire kring werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en De Gouden Uil. `De literaire kring is een psychologische roman met thrillertrekjes en droge humor. Marjolijn Februari heeft het ambacht in de vingers.' max pam, hp/de tijd `De combinatie van eruditie en luchtigheid maakt De literaire kring tot een zeer aangenaam boek. Ondanks de zwaarte van het onderwerp is het licht van toon, beschaafd humoristisch.' daniëlle serdijn, de volkskrant `Een boek als een lentebries zo verkwikkend, licht en hoopgevend, en tegelijkertijd als een vuistslag, zo woedend en superieur.' marja pruis, de groene amsterdammer `Marjolijn Februari stelt lastige ethische vragen en roept op tot actie: doe iets, neem je verantwoordelijkheid. Een berhartigenswaardige moraal van een prikkelende, actuele roman.' thomas van den bergh, elsevier

Dit boek in de pers

De literaire kring is een psychologische roman met thrillertrekjes en droge humor. Marjolijn Februari heeft het ambacht in de vingers.  
HP/De Tijd  

De combinatie van eruditie en luchtigheid maakt De literaire kring tot een zeer aangenaam boek. Ondanks de zwaarte van het onderwerp is het licht van toon, beschaafd humoristisch.  
De Volkskrant  

Marjolijn Februari stelt lastige ethische vragen en roept op tot actie: doe iets, neem je verantwoordelijkheid. Een berhartigenswaardige moraal van een prikkelende, actuele roman.  
Elsevier  

Een boek als een lentebries zo verkwikkend, licht en hoopgevend, en tegelijkertijd als een vuistslag, zo woedend en superieur.  
De Groene Amsterdammer  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de literaire wereld
  • romans over dorpszaken

Details:

Auteur(s)Marjolijn Februari
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044619645
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte380 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten