Livia Augusta-   eReader eBook

Matthew Dennison • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Livia Augusta is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Livia Drusilla II – kortweg Livia – was de echtgenote van keizer Augustus, de moeder van diens opvolger Tiberius, grootmoeder van Claudius en overgrootmoeder van Caligula. Meer dan zeven decennia bracht ze door in het politieke machtscentrum van het oude Rome. Daarmee was zij de machtigste vrouw uit die tijd. De klassieke geschiedschrijvers Tacitus, Suetonius en Cassius Dio beschrijven Livia als een manipulatieve echtgenote en een gifmengende stiefmoeder. Auteur Matthew Dennison schetst een completer beeld van deze fascinerende vrouw, die dertien jaar na haar dood door haar kleinzoon Claudius vergoddelijkt werd. Matthew Dennison studeerde in Oxford en Glasgow. Als journalist en columnist schrijft hij onder andere voor The Times en Telegraph Magazine. Eerder verscheen van hem bij Kosmos het boek De twaalf Caesars. Een boeiend en overtuigend portret van een van de meest invloedrijke vrouwen in de geschiedenis – Independent Goed onderbouwd (...) vol smakelijke details – Daily Mail Een krachtig nieuw portret van Livia – The Herald

Dit boek in de pers

Een boeiend en overtuigend portret van een van de meest invloedrijke vrouwen in de geschiedenis.  
The Independent  

Een krachtig nieuw portret van Livia.  
THE HERALD  

Goed onderbouwd (...) vol smakelijke details.  
DAILY MAIL  


Reviews & recensies

Nieuwe, iets mee genuanceerde kijk op Livia, de vrouw van keizer Augustus in het oude Rome. Stevige kost voor die-hards: de echte kenners van de Romeinse geschiedenis.

Was Livia, echtgenote van keizer Augustus, wel de manipulatieve vrouw die de geschiedschrijvers van haar hebben gemaakt? Vrouwelijk beul, kwaadaardige stiefmoeder en overheersende moeder, die zowel haar eigen familie als de Romeinse staat overheerste. Dat zijn zo’n beetje de eigenschappen die haar altijd zijn toegedicht. En zo is ook het beeld van haar in de roman I Claudius, waar de populaire tv-serie op gebaseerd is. Dennisson zwakt dit beeld in zijn boek wat af. Ze was wel minder passief dan de vrouwen in die tijd en beging ‘veel misdaden van mannelijke vermetelheid’, maar uiteindelijk waren haar mogelijkheden vele malen minder dan die van de gemiddelde mannen in die tijd. In dit boek probeert de schrijver weliswaar een nieuw beeld van Livia te schetsen, maar voegt uiteindelijk niet veel toe. En je moet wel een beetje kenner zijn van de Romeinse geschiedenis, wil je het helemaal goed kunnen volgen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Matthew Dennison
UitgeverijKosmos Uitgevers
Vertaler(s)Roelof Posthuma
ISBN9789401907002
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's347
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte916 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten