Lodewijk XIV-   eReader eBook

Richard Wilkinson • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Lodewijk XIV is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In deze thematisch opgezette biografie, Lodewijk XIV, beschrijft Wilkinson Lodewijks rol als koning, regeringsleider, veldheer en beschermheer van kunsten en wetenschappen in de context van zijn tijd. Hij laat zien waar hij faalde, maar geeft tevens aan dat hij wel degelijk het nodige heeft bereikt. Ook besteedt Wilkinson aandacht aan Lodewijks privéleven. Hoewel de Zonnekoning 24 uur per dag een rol speelde, probeert hij achter zijn `gouden masker te kijken. Dit levert een genuanceerd en verrassend beeld op. Richard Wilkinson is een Brits historicus die eerder boeken schreef over de buitenlandse politiek en oorlogen van Lodewijk XIV, en een geschiedenis van Engeland in de zeventiende eeuw.

Reviews & recensies

Deze biografie van de Zonnekoning spreekt tot de verbeelding

De grote Zonnekoning, Lodewijk XIV, spreekt nog altijd tot de verbeelding van velen. En daaroom moest dit boek er komen volgens schrijver Richard Wilkinson. De koning is een alleenheerser, een totalitaire keizer, een man die met een handgebaar of een knip met zijn vingers alles kon bewerkstelligen. Werkelijk alles wat hij maar wenste. Wilkinson werpt echter, naast een uiterst gedetailleerd en toegankelijk verslag van Lodewijk’s leven, doen en laten, ook een blik op de persoon achter de Zonnekoning. Daar zien we zo nu en dan ook ‘gewoon’ Lodewijk en dat geeft dit boek net dat beetje extra jeu. De biografie Lodewijk XIV is goed gelukt. Wilkinson blijkt een auteur van details en dus kom je echt alles over de Zonnekoning te weten. De vlotte pen van Wilkinsin maakt het een fraai boek voor elk type lezer. Voor je het weet ben je 200 pagina’s verder en een heel stuk geschiedenis rijker.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Richard Wilkinson
UitgeverijHistorisch Nieuwsblad
Vertaler(s)Rob Hartmans
ISBN9789085714354
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's318
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte845 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten