LUP Academic Guts and Brains-   eReader eBook

• eBook

€ 30,75

Direct downloaden

Gratis verzending
Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Waarom hebben wij zulke grote en energie-vretende hersenen? Van de Neandertalers tot de Homo Sapiens

Hoe kunnen we ons zon energie-vretend orgaan permitteren als hersenen, en hoe deden Neandertalers dat, hun brein was immers minstens zo groot als dat van de moderne mens? In deze bundel behandelen vooraanstaande onderzoekers de verwevenheid van belangrijke variabelen in deze, bijvoorbeeld de relatie tussen dieet en hersengrootte bij primaten, tussen dieet en sociale organisatie, en tussen grote, dure hersenen en de sexe-gebonden arbeidsverdeling bij hedendaagse jagers-verzamelaars.

De bijdragen in 'Guts and Brains' laten zien dat kleine veranderingen in het dieet van onze verre voorouders grote gevolgen hadden voor hun manier van leven en uiteindelijk ook voor die van de moderne mens. Daarmee geeft de bundel ons niet alleen een beter inzicht in de levenswijze van vroege mensachtigen maar ook in die van die eigenaardige primaat die wij Homo sapiens noemen, onze eigen soort.

Details:

UitgeverijLeiden University Press
ISBN9789048520435
TaalEngels
UitvoeringeBook
Aantal pagina's279
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte3774 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieLUP Academic
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten