Ma-   eReader eBook

Hugo Borst • eBook eci.be lezers

€ 8,99

Direct downloaden

Ma is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ma zit hier nu drie weken en elke dag is het raak. Liever zou ik eventjes niet meer gaan.
'Het is hier verschrikkelijk,' zegt ze.
Dan zwijgt ze. Ostentatief.
Ik leg mijn hand op haar knie.
Ze wijst naar de bovenkant van haar hoofd en zegt: 'Je kan beter mijn kop inslaan.'
'Dan moet ik naar de gevangenis, ma.'
'Dat is waar,' zegt ze en ze peinst en dat doe ik ook: peinzen, peinzen over haar hunkering naar een genadeklap.

Al drie jaar verzorgt Hugo Borst zijn moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak tragikomische wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest en de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. Ma is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon.

Dit boek in de pers

Dat het boek vorige week direct op nummer 1 van de CPNB bestsellerslijst binnenkwam, heeft te maken met de op het eerste gezicht dagelijkse benadering van wat er gebeurt met een dementerende moeder. Het is geen wetenschappelijke studie, het is geen folder die je meekrijgt van de arts. Het is een dagboek van een zoon die, samen met zijn broer en hun ega’s, de mantelzorger is van de moeder. Veel mensen zullen Borst dankbaar zijn dat hij de ziekte zo herkenbaar voor anderen beschrijft.  
NRC  

Sportjournalist, presentator en schrijver Hugo Borst schreef een ontroerend boek over zijn dementerende moeder.  
Nu.nl  

Zeer aangrijpend boek, schitterend geschreven.  
MATTHIJS VAN NIEUWKERK  

Liefdevol, gevoelig, en met humor, práchtig!  
VERONICA MAGAZINE  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een portret van de liefdevolle zorg van een zoon voor zijn moeder

Hugo Borst (1962) is sportjournalist, presentator en schrijver. Hij is vooral geliefd vanwege zijn rechtdoorzee-eerlijkheid en openhartigheid. 'Ma' is een aangrijpend, openhartig en geestig boek over de 86-jarige moeder van Borst die als gevolg van Alzheimer geestelijk langzaam aftakelt. En over de liefdevolle zorg die Borst haar biedt. Aanvankelijk woont ze nog zelfstandig thuis,  maar langzamerhand herkent ze haar wereld steeds minder, klampt ze zich vast aan de  steeds minder wordende zekerheden in haar leven, tot ze uiteindelijk naar een verzorgingstehuis verhuist. Onlangs tijdens de boekpresentatie van 'Ma' vertelde hij in een interview met Wilfried de Jong dat hij bang is om zelf ook dement te worden. Hij liet zich ook ontvallen dat hij eigenlijk wel een moederskindje is en dat hij in de eerste jaren van zijn huwelijk maar moeilijk van zijn moeder loskwam. Dit klinkt duidelijk door in 'Ma', wat toch vooral een portret is geworden van de liefdevolle zorg van een zoon voor zijn moeder.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Hugo Borst
IllustratorMargi Geerlinks
UitgeverijLebowski
ISBN9789048826711
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's187
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4279 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten