Made in Europe-   eReader eBook

Pieter Steinz • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.

Made in Europe is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De kunst die ons continent bindt De Griekse tragedie, de Russische roman, de Italiaanse cinema en de Duitse Romantiek; Bach, Monty Python, Chanel en Brancusi Europa is meer dan crisis in de eurozone en regelzucht vanuit Brussel. Wat bindt Europa werkelijk? Welke culturele verworvenheden zijn typisch Europees en maken de Europeaan trots? In Made in Europe verdiept Pieter Steinz zich in het culturele DNA van ons continent. Aan de hand van 104 essays-in-pilvorm en evenzovele kleine `vignetten maakt hij een rondreis langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur; van de Ierse manuscripttraditie tot de Roemeense Draculamythe en van de mazurkas uit Polen tot de bruggen van Calatrava. Het resultaat is een culturele reisgids en een Europese kunstgeschiedenis ineen. Pers: 'Een verrukkelijk, rijk boek. [...] Je leest maar door. Je wil álles weten. Hij kan zo ontzettend goed dingen met elkaar verbinden, structureren... We moeten het met goud bestrooien. Het is fenomenaal en je blijft maar bladeren en lezen. Geweldig! [...] [Pieter Steinz] is een meester.' Monique Burger, boekverkoperspanel DWDD 'Dit boek heb ik verslonden. [...] Helder, slim, eloquent, een mozaïek is het eigenlijk. Heel rijk.' Matthijs van Nieuwkerk 'Wie dit boek nu al niet wil hebben, moet maar nooit meer een boek kopen. Dit is het gedroomde boek.' Wim Brands (VPRO Boeken) tipt Made in Europe. 'Het sterke en onderscheidende van Steinz in Made in Europe is dat hij een netwerk van cultuur laat ontstaan.' Carel Peeters, Vrij Nederland

Dit boek in de pers

Dit boek heb ik ver-slón-den. […] Een helder, slim, intelligent mozaiek.  
Mathijs van Nieuwkerk  

Rijke en unieke caleidoscoop van ons contintent.  
Geert Mak  

Het sterke en onderscheidende van Steinz in Made in Europe is dat hij een netwerk van cultuur laat onstaan.  
Vrij Nederland  

De schier oneindige reeks kwinkslagen en terzijdes maakt 'Made in Europe' tot een heerlijk bladerboek, een onmisbaar naslagwerk en een bijzonder originele reisgids ineen. Oók voor Euro-sceptici.  
Het Parool  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Pieter Steinz
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046815557
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's625
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte17156 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten