Magdalena-   eReader eBook

Maarten 't Hart • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.

Magdalena is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het langverwachte boek van Maarten 't Hart over zijn moeder ‘Na mijn dood,’ zei de moeder van Maarten ’t Hart vaak, ‘kun je over me schrijven wat je wilt, maar spaar me zolang ik leef.’ Daarom heeft ’t Hart in zijn werk zijn moeder zo veel mogelijk uit het zicht gehouden, waardoor een enigszins vertekend beeld van zijn jeugd ontstond. Nu zijn moeder in 2012 is overleden, kan Maarten ’t Hart alsnog de wonderlijke eigenaardigheden en de onwrikbare, rotsvaste zekerheid des geloofs van zijn moeder aan een nader onderzoek onderwerpen, aldus een leemte in zijn autobiografie opvullend.

Dit boek in de pers

Een liefdevol portret van een moeder met bizarre trekjes.  
De Morgen  

Verbluffende verhalen over moeder Magdalena  
De Volkskrant  

Verrassend liefdevol. Een prachtboek  
HP DE TIJD  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een liefdevol portret van een bijzondere vrouw: de moeder van Maarten ‘t Hart

Eindelijk! Dit is het boek waar ik al jaren op zat te wachten. Maarten ’t Hart is een zeer openhartige schrijver en toch was zijn moeder altijd een mysterie. Nu weten we waarom. Ze wilde niet dat er over haar geschreven zou worden tijdens haar leven. Ze overleed in 2012. En het langverwachte boek is nu uit. Magdalena is de titel, gelijk aan haar naam. Een bijzondere vrouw, dat is duidelijk, vol waanzinnige ideeën. Dat is althans de mening van haar zoon Maarten ‘t Hart. Zo was ze ervan overtuigd dat haar man, Maartens vader, aan de lopende band vreemd ging. Maar waar haar zoon ook veel moeite mee had, was haar rigide vorm van geloven. Dat levert een aantal hilarische anekdotes in het boek op. Het is mooi om de discussies tussen moeder en zoon te lezen. Bijvoorbeeld over Hemelvaartsdag of de ark van Noach (beiden volkomen belachelijk volgens Maarten ’t Hart). Een boek met een hoge amusementswaarde, ik kon er bij vlagen echt hardop om lachen, maar waarin je ook kunt lezen hoeveel hij van haar hield. Prachtig. Een echte ouderwetse Maarten ’t Hart.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over moeders en zonen
  • lichtvoetige literaire non-fictie

Details:

Auteur(s)Maarten 't Hart
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029538565
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's237
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1427 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten