Marina Bellezza-   eReader eBook

Silvia Avallone • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Marina Bellezza is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Marina is twintig jaar, beeldschoon en een talentvol zangeres. Ze groeide op met een kwetsbare moeder en een afwezige vader naar wiens genegenheid ze altijd bleef hunkeren. Daarom eist ze genoegdoening van het leven, en dat betekent het achterlaten van haar geboortegrond, een vallei in de provincie Biella in Piëmont, naar de stad vertrekken, de wereld aan haar voeten krijgen. Wie ook een droom heeft is de zevenentwintigjarige Andrea. Hij wil terugkeren naar zijn wortels, naar de bergen, om daar net als zijn opa vee te hoeden en kaas te maken. Twee contrasterende dromen, maar diep vanbinnen verlangen ze allebei te ontsnappen aan hun verleden.

Evenals Staal is Marina Bellezza een sociaal bewogen roman die een genadeloos beeld geeft van de huidige crisistijd in Italië. Het is ook een liefdesgeschiedenis en een coming-of-ageroman over de onvergetelijke Marina en Andrea, die met vallen en opstaan hun dromen blijven najagen.

Dit boek in de pers

Er valt geen weerstand te bieden aan die stijl van Avallone, je moet verder op weg naar dat einde, die ondergang.  
De Volkskrant  

Een knap boek over een van de pijnlijkste onderwerpen in het Italië anno nu: de uitzichtloze levensomstandigheden van de jonge generaties in het slechtste moment in de geschiedenis van de afgelopen zestig jaar. (...) Avallone schetst een ontluisterend beeld van de ooit zo warme en beschermende famiglia.  
Trouw  

Na het succesvolle Staal is dit Silvia Avallones tweede roman, die opnieuw een genadeloos beeld geeft van de huidige crisistijd in Italië.  
Algemeen Dagblad  

Wie uit heimwee naar zomers Italië naar de romans grijpt van de Italiaanse schrijfster Silvia Avallone, komt bedrogen uit. ... Avallone zorgde met haar prozadebuut voor een fris geluid in de Italiaanse letteren. Haar tweede roman is van eenzelfde soort rauw realisme. Maar er is ook hoop. ... Dankzij haar beeldende stijl houdt Avallone het boeiend, zo'n zeshonderd pagina's lang. ...  
Elsevier  

Een prachtig liefdesverhaal en een relaas van de ondergang van Italië.  
8Weekly  

Ontroerende roman die in Italië een bestseller werd.  
ELLE  

Soms is er niets lekkerder dan je helemaal verliezen in een zinnenprikkelende roman. Zo'n roman is Marina Bellezza. (…) Een heerlijke, filmische roman.  
JAN  

Net als Niccolo Ammaniti en Fabio Genovesi schreef Avallone een rauw en hedendaagse portret van het moderne Italie. Niettemin levert dit een sprankelend en onweerstaanbaar liefdesverhaal op om in een adem uit te lezen.  
BOEK  

Nog geen 160 pagina's volstaan voor Paolo Giordano om een prachtig portret te schrijven over een moeizaam huwelijk [...] Het is een fijngevoelige en aangrijpende novelle in de beste Italiaanse traditie van pakweg Natalia Ginzburg.  
De Tijd  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een nieuw werk van de auteur van Staal over het ontvluchten van het verleden

Avallone, de Italiaanse bestsellerauteur, is bekend door haar debuut Staal, dat vooral in Italië emotionele en culturele snaren raakte. Ook Marina Bellezza speelt zich af in het post-crisis Italië, waar het leven niet gemakkelijk is. Marina is een zangeres met een droom. Zij wil beroemd zijn, geliefd zijn en de wereld bezitten. Andrea wil juist het tegenovergestelde: ontsnappen aan een wereld die zich veel te snel voortbeweegt en terugkeren naar zijn roots. Deze heel verschillende visies op het leven zorgen voor diepe dialogen en harde visies op het leven in Italië. Staal was geen gelukstreffer van Silvia Avallone, die met Marina Bellezza ook een hit levert. Een coming-of-age verhaal dat nu al een klassieker is, met verregaande culturele en economische betekenis.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Italië
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Silvia Avallone
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Manon Smits
ISBN9789023487036
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's464
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1424 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten