Meester Mark draait door-   eReader eBook

Mark van der Werf • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

Meester Mark draait door is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Mark van der Werf, verslaggever van het Algemeen Dagblad, heeft op zijn 35e genoeg CEO's en Haagse parlementaire hotemetoten geïnterviewd. Hij zegt de journalistiek vaarwel en wordt leraar op een basisschool in de binnenstad van Rotterdam. In 'Meester Mark draait door' doet hij met veel vaart en zelfspot verslag van zijn nieuwe loopbaan. De onervaren meester maakt een vliegende start: hij strikt veters, plakt pleisters op kapotte knieën en leert zijn groep rekenen en schrijven. Helaas blijft het schooljaar niet zo idyllisch. Een jongen met het Gilles de la Tourette-syndroom roept vijftig keer per dag 'mamamia-pizzeria'. Een meisje dat categorisch zwijgt, communiceert door opzichtig in het kruis van haar leerkracht te grijpen. En de moeder van een aartsluie leerling concludeert dat haar zoon een Winti-kruidenbad en vier weken absolute rust nodig heeft. Geleidelijk groeit bij de voormalige verslaggever twijfel: Heeft hij de juiste carrièreswitch gemaakt? Dromen, durven, doen, blijkt niet zo simpel als het lijkt. De bureaucratie in het onderwijs is enorm. Een leuke les voorbereiden? Helaas, er moet eerst een arrangementenplanning gemaakt worden. De leerlingen de baas blijven, is bovendien moeilijker dan gedacht. Op de Pabo, waar je met broddelwerk prima cijfers kunt scoren, heeft orde houden geen prioriteit. Daar is het belangrijker om een vis te kleien. Uiteindelijk belandt Mark op een skippybal van een haptonoom - en hakt hij de knoop door.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een eerlijke kijk op het leven van een basisschoolleraar

Mark van der Werf was een gevierd politiek verslaggever voor het AD. Toen besloot hij leraar te worden. Klaar met het journalistieke geneuzel stortte hij zich geheel op zijn nieuwe loopbaan - wat bijna leidde tot een burn-out. In Meester Mark draait door spreekt hij openlijk over zijn kortstondige traject als basisschoolleraar. Over het leuke, het minder leuke, de collega's en de directie. Van der Werf laat hierbij zijn politieke interesse niet los, wat het boek des te interessanter en - vooral - belangrijker maakt. De interne conflicten, bureaucratie en druk van boven spelen een grote rol in van der Werfs uiteindelijke val. Meester Mark draait door is een verbluffende kijk op een van de minst belichte beroepen van deze tijd.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over onderwijs
  • persoonlijke verhalen die je doen grinniken

Details:

Auteur(s)Mark van der Werf
UitgeverijScriptum
ISBN9789055949922
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's169
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte805 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten