Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan-   eReader eBook

Betsy Udink • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Turkije hebben potentaten altijd de samenleving gemonopoliseerd en hun wil aan de bevolking opgelegd. Betsy Udink beschrijft enkele van die despoten: Enver Pasja, een van de verantwoordelijken voor de Armeense genocide, Mustafa Kemal Pasja (Atatürk), die het land aan de hand van zijn geadopteerde dochters de moderne tijd in dwong, Fethullah Gülen, leider van een machtige islamitische sekte, door zijn volgelingen als een heilige vereerd, Abdullah Öcalan, met zijn Koerdische guerrilla’s verantwoordelijk is voor tienduizenden doden, en ten slotte president Recep Tayyip Erdogan, ‘de Gekozen Sultan’. In andere hoofdstukken, zoals ‘Bilal bey’ en ‘Paris Küaför’, vertelt Betsy Udink over haar grote liefde voor Turkije.

Dit boek in de pers

In haar fascinerende verhalen gaat Udink naast deze drie mannen ook nog in op de stichting van de staat Turkije, de Armeense genocide, de rol van de Koerden in die genocide, het islamitisch en seculier wandelen met flesje water in de hand, de islamisering en het lied dat in 2023 gezongen moet worden ter ere van het honderdjarig bestaan van Turkije.  
NRC  


Reviews & recensies

Makkelijk te lezen boek over hoe Turkije het land heeft kunnen worden dat het nu is. Zou iedereen moeten lezen!

Besty Udink werkte als correspondent voor allerlei Nederlandse dagbladen en verbleef als diplomatenvrouw een aantal jaren in Turkije. Ze heeft daar ook veel gereisd. Udink houdt van Turkije. In een aantal essays beschrijft ze de hedendaagse geschiedenis, en analyseert de huidige toestand van dit land. Udink analyseert genadeloos de hoofdfiguren uit dit boek. Je krijgt een goed historisch beeld van de huidige situatie onder Erdogan. Ze licht in dit boek een sluier op van een gesloten politieke cultuur. Dat werkt erg verhelderend, maar stemt ook tot nadenken! Udinks ervaring met het Midden-Oosten, met de islamitische wereld gaat terug tot de jaren zeventig van de vorige eeuw. Ze woonde in Caïro, Damascus, Ryad en in Islamabad. Ze maakte de onstuitbare opkomst van de islam mee, waarin het succes van Erdogan past. 'Het is als een springvloed gegaan, niet tegen te houden, en het wordt alleen maar meer...'

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over macht
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Betsy Udink
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045028835
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's277
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1191 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten