Mélodie d'amour-   eReader eBook

Margriet de Moor • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Mélodie d'amour is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een vrouw en haar man - liefde. Een andere vrouw - een tweede, geheime liefde. Liefde van een zoon voor zijn moeder, liefde tussen broer en zus. Verliefdheid als oponthoud voor een man op zijn sterfbed.

In deze roman toont Margriet de Moor de liefde in haar onberekenbare gestalten: van loyale genegenheid tot alles verterende hartstocht. Met een grote sensitiviteit schetst ze het schitterends dat de liefde teweeg kan brengen, en tegelijk haar verwoestende kracht, het geweld en de moordlust die het liefdesverdriet in een mens kan opwekken. Hoe goed haar personages het ook bedoelen, ze zijn zonder uitzondering onderworpen aan dat andere personage, de liefde zelf, waarvan de kracht vele malen groter is dan die van henzelf.

Margriet de Moor debuteerde in 1988 met de verhalenbundel Op de rug gezien. Daarna volgden onder meer de zeer succesvolle romans Eerst grijs dan wit dan blauw (bekroond met de AKO Literatuurprijs 1992), De virtuoos, Kreutzersonate, De verdronkene en De schilder en het meisje. Haar werk is in 24 talen vertaald. Mélodie damour is haar negende roman.

Dit boek in de pers

Een roman over de liefde en de dood in de suggestieve stijl waar Margriet de Moor het patent op heeft. Subtiel en overtuigend  
De Standaard  

Dit veelsporige verhaal is groots van emoties terwijl de schrijfstijl bijna terloops en van een grote toegankelijkheid en eenvoud is.  
Gazet Van Antwerpen  

Zinnelijk geschreven, over mensen die elkaar proberen te naderen en toch vreemden blijven voor elkaar.  
NRC  

Ze toont hoe het ene verhaal het andere uitlokt, hoe herinneringen zich vanzelf aandienen en dat daaraan niet te ontsnappen valt. (...) Daarmee wordt duidelijk dat verhalen verbintenissen met elkaar aangaan, verweven raken en schrijver en lezer een duet met elkaar uitvoeren. Een duet op de melodie van een liefdeslied.  
De Volkskrant  

Een muzikaal meesterwerk.  
De Telegraaf  

Ook als schrijver is Margriet de Moor in zekere zin een uitvoerend kunstenaar die haar stof interpreteert. [...] Het is een waaier van liefdes die loopt van platonische genegenheid tot tomeloze hartstocht, maar die in de weergave van De Moor toch wordt bepaald door die ene menselijke oerkracht: de liefde. De Moor benadert het op de voor haar kenmerkende manier: muzikaal, poëtisch, impressionistisch.  
Trouw  

Passievolle geschiedenis.  
Het Financieele Dagblad  

Al deze vormen van liefde liefde beschrijft De Moor met zwier en compassie, zonder veel duiding. Dat maakt het verhaal meeslepend.  
Algemeen Dagblad  

Margriet de Moor legt kortom in de verhalenbundel Mélodie d'amour maar liefst vier maal aan. De eindscore: twee keer grandioos in het hart van de roos. Douze points voor haar betoverende schrijven  
Vrij Nederland  

Moor is een lyrische, sensitieve schrijver, goed in zorgvuldig geconstrueerde verhaallijnen.  
Elsevier  

Een hartverscheurend verhaal, maar De Moor laat zich niet meeslepen door de verschrikkingen ervan. Ze maakt er iets normaals van, iets laconieks en lichts, af en toe is ze geestig en vrolijk, en ook sentimenteel, gelukkig maar. Hemeltergend fraai.  
De Groene Amsterdammer  

Een knap gecomponeerde, sensitief geschreven roman over de veelkleurige caleidoscoop van de liefde en de prijs die voor passie en overspel wordt betaald.  
Biblion  

Een mooi boek over hoe alomvattend l'amour is.  
Cosmopolitan  

Een boek om verliefd op te worden.  
Dagblad De Limburger  

Het zijn vreemde, verstilde verhalen over moeilijk invoelbare emoties. Maar De Moor neemt je als lezer bij de hand en overtuigt ten volle.  
HDC Media  

Margriet de Moor is er in geslaagd het klassieke thema 'het raadsel van de liefde' op schitterende wijze nieuw leven in te blazen.  
Nederlands Dagblad  

Alle facetten van de liefde komen aan bod in deze prachtige roman van Margriet de Moor. (...) Lichtvoetig en fijnzinnig beschrijft ze mooie gevoelens en bijzonder heftige gebeurtenissen.  
Nouveau  

Vier indrukwekkende levensverhalen.  
Opzij  

Prikkelende roman  
BOEK  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • lichte dromerigheid
  • romans over de liefde

Details:

Auteur(s)Margriet de Moor
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023476573
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte923 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten