Meneer Heineken, het is voorbij-   eReader eBook

Gert van Beek • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Meneer Heineken, het is voorbij is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op 9 november 1983 verlaat biermagnaat Freddy Heineken zijn kantoor in Amsterdam. Buiten wordt hij overmeesterd door een aantal mannen. Samen met Ab Doderer, Heinekens vaste chauffeur, wordt hij een busje ingesleurd en afgevoerd. Diezelfde avond ontvangt de politie een brief waarin de ontvoerders het losgeld eisen: bijna 35 miljoen gulden. Gert van Beek werkt op dat moment als hoofdinspecteur bij de Amsterdamse politie en geeft leiding aan het team dat de ontvoering moet beëindigen. In Meneer Heineken, het is voorbij beschrijft Gert van Beek de drie uiterst spannende weken die volgen. Anders dan Peter R. de Vries vertelt hij de Heinekenontvoering vanuit het perspectief van de Amsterdamse recherche. Meneer Heineken, het is voorbij is het razend spannende verhaal van de spraakmakendste ontvoeringszaak die Nederland ooit gekend heeft.

Reviews & recensies

Spannend, informatief, vlot verhaal over de Heineken-ontvoering vanuit een verrassend perspectief

Voor grote fans van True Crime is dit spannende boek een echte aanrader! Na het boek van Peter R. de Vries over de ontvoering van Freddie Heineken vanuit het oogpunt van de ontvoerder, heeft Cor van Hout nu het boek geschreven waar alle geïnteresseerden op zaten te wachten. Het verhaal van de ontvoering gezien vanuit de politie. Geschreven door niemand minder dan voormalig hoofdinspecteur Gert van Beek. Vanuit zijn gezichtspunt als onderzoeksleider van de ontvoeringszaak, krijgen we een spannend, maar zeker ook informatief verhaal voorgeschoteld. Het lekker vlot geschreven boek, niet technisch of moeilijk of met teveel politiejargon, leest als een trein. We worden door Van Beek meegenomen in de drie spannende weken waarin hij en zijn politieteam de lastige taak hebben de ontvoering tot een goed einde te brengen. De Amsterdamse recherche had een flinke kluif aan de zaak. Overspoelt door media, moesten ze een strategie ontwikkelen en alles op alles zetten om Freddie Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer levend op vrije voeten te krijgen. Met in hun nek een losgeldeis van bijna 35 miljoen gulden! Een razendspannende thriller waarin we een inkijk krijgen in één van de spraakmakendste bevrijdingsacties van de Amsterdamse politie! Een uniek kijkje achter de normaal gesloten deuren van de afdeling van de politie. Heel verrassend is het niet, we weten tenslotte allemaal hoe het afloopt, maar de achtergronden, de keuzes die gemaakt werden en het proces van het onderzoek zorgen voor een onderhoudend boek.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over politiezaken
  • toegankelijke boeken over het echte leven

Details:

Auteur(s)Gert van Beek
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026327254
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte10912 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten