Mensenrechten in beweging-   eReader eBook

Esmée Schilte, Marjan Slob • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Mensenrechten in beweging is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Privacy, klimaatverandering en de internationale rechtsorde In 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens opgesteld. Sindsdien is de wereld ingrijpend veranderd. Dit boek laat zien dat belangrijke mondiale veranderingen die 'eeuwige' mensenrechten in een ander perspectief plaatsen. Zo doet de digitale revolutie de grenzen tussen privé en publiek verschuiven. Wat betekent dat voor het mensenrecht op privacy? Is met de Verklaring in de hand de opwarming van de aarde aan te klagen? Die bedreigt immers het mensenrecht op een leefbare omgeving. En hoe kunnen mensenrechten ingezet worden bij de wederopbouw van 'falende staten'? Over deze pregnante mensenrechtenthema's spraken de auteurs met tal van vooraanstaande wetenschappers, deskundigen en mensen uit de praktijk. Het resultaat is een scherpe analyse van fundamentele en actuele vragen over privacy, de rechten van toekomstige generaties en het werken met mensenrechten in een wereld vol botsende belangen.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een discussie omtrent mensen en hun basisrechten in een continu veranderende wereld

Mensenrechten, voor ieder gelijk, zal toch (hopelijk) voor elke lezer als een gegeven klinken. In 1948 werden mensenrechten echter pas wettelijk vastgelegd. Tegen onze intuïtie in verandert het concept van mensenrechten in de loop van de jaren en en onder invloed van technologische veranderingen. Vooraanstaand filosofen Marjan Slob en Esmee Schilte pogen met dit boek dit proces dan ook in kaart te brengen en zin te geven. Zeker nu, met het dilemma NSA in ons achterhoofd, dreigt de vraag: is privacy ook een gewoon mensenrecht? Of duurzaamheid: is schone lucht, gezond eten en een transparante markt ook een basisrecht? Deze vragen en meer worden uiterst zorgvuldig behandeld in dit imponerende boek.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over mensenrechten
  • boeken over klimaat en duurzaamheid

Details:

Auteur(s)Esmée Schilte, Marjan Slob
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046817056
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte534 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten