Meulenhoff Editie Waar zijn alle intellectuelen ?-   eReader eBook

Frank Furedi • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Waarom worden intellectuelen tegenwoordig gezien als wereldvreemde wezens, die een verwerpelijk elitaire levenshouding verdedigen? In zijn provocatieve Waar zijn de intellectuelen? hekelt Frank Furedi het anti-intellectuele klimaat dat heerst in het onderwijs, aan de universiteiten, in de media en bij de meeste culturele instellingen. In het tijdperk van de kenniseconomie zijn we er op de een of andere manier in geslaagd de groeiende participatie in het hoger onderwijs hand in hand te laten gaan met een toenemend cultureel analfabetisme. We leven in een cultuur van lage eisen en verwachtingen, en dat is funest, want in plaats van mensen te stimuleren houdt het ze dom.
In dit belangrijke en meeslepende boek laat Furedi overtuigend zien dat niet de intellectuelen elitair zijn, maar degenen die hen bestrijden. Hun impliciete pessimisme over het vermogen om te leren en kennis te verwerven is een vorm van omgekeerd snobisme dat leidt tot een steeds dommere samenleving. Frank Furedi is hoogleraar sociologie aan de universiteit van Kent. Hij schreef eerder onder meer Culture of Fear, Paranoid Parenting en Therapy Culture. 'Furedi's verkwikkende en scherpe boek houdt zich bezig met een ongemeen belangrijk vraagstuk.' THEODORE DALRYMPLE IN THE SPECTATOR' De kracht van het boek ligt in Furedi´s talent om onverwachte verbanden te leggen, en het ene sociale verschijnsel te gebruiken om licht te werpen op een ander.' ROGER SCRUTON IN THE TIMES

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Frank Furedi
UitgeverijJ.M. Meulenhoff
Vertaler(s)Guus Houtzager
ISBN9789460929717
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte190 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieMeulenhoff Editie
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten