Mijn gedichtenschrift-   eReader eBook

Benno Barnard • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Mijn gedichtenschrift is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Honderd jaar geleden plachten ontwikkelde burgerdames in een speciaal cahier hun favoriete gedichten over te schrijven. De wereld begon te vergaan toen dames ophielden een gedichtenschrift bij te houden. De laatste jaren heb ik gedichten die mij troffen gekopieerd en van commentaar voorzien. Soms over het gedicht; soms ook inspireerde het gedicht mij tot een ander onderwerp. Gedichten en commentaren staan hier bij elkaar. De volgorde van de gedichten is die waarin ik ze gelezen (of herlezen) heb. In enkele gevallen kwam ik, geleid door een thema, van het ene gedicht op het andere. In dit boek ben ik mijn eigen voorbije dame.’

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Levendige bespiegelingen naar aanleiding van prachtige gedichten. Het ideale boek over poëzie.

Een bijzonder boek over poëzie. Elk hoofdstuk begint met een gedicht, dat Barnard becommentarieert. Niet dat hij zijn interpretatie geeft over het gedicht, nee zijn bespiegelingen gaan over het onderwerp. Bijvoorbeeld over het huwelijk en het al dan niet in stand houden ervan. Of het afschaffen van het geschiedenisonderwijs in de jaren zestig. Het zijn in elk geval thema’s die Barnard belangrijk vindt. Veel gedichten – van bekende en onbekende dichters - heeft hij vertaald. De teksten zijn goed geschreven, levendig en geestig. Benno Barnard is en onderwijzer die veel weet, maar er ook voor uitkomt dat hij twijfelt en met wie je kunt lachen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Benno Barnard
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025446291
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte582 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten