Mijn haat krijgen jullie niet-   eReader eBook

Antoine Leiris • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Mijn haat krijgen jullie niet is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Parijs, 13 november 2015. Antoine Leiris is thuis met zijn zoontje van anderhalf. Zijn vrouw Hélène is met een vriend naar een concert in het Bataclantheater. Opeens verschijnen er berichten op zijn telefoon over aanslagen. Hij gaat op zoek naar zijn vrouw, 24 uur later hoort hij dat zij die nacht om het leven is gekomen. Enkele dagen later plaatst Antoine Leiris een brief aan de terroristen op Facebook: hij weigert hun daden te beantwoorden met haat. De brief wordt wereldnieuws. In Mijn haat krijgen jullie niet beschrijft Antoine Leiris hoe hij zijn dagen doorkomt na de fatale nacht, tot het moment dat hij met zijn zoon het graf bezoekt. Met weinig woorden laat hij zien dat het leven hoe dan ook doorgaat en door moet gaan zonder de open blik naar de wereld te verliezen. ‘Ik moet naar Melvil toe, die wakker wordt uit zijn middagslaapje. Hij is net zeventien maanden, straks gaat hij zoals elke dag zijn tussendoortje eten, daarna gaan we zoals elke dag spelen, en zijn leven lang zal dat jongetje jullie beledigen door gelukkig en vrij te zijn. Want nee, zijn haat krijgen jullie ook niet.’

Dit boek in de pers

Klein, mooi en ontroerend.  
De Volkskrant  

Het dagboek dat Leiris bijhoudt over zijn donkere dagen na 'Parijs' is openhartig, soms poëtisch, vaak aangrijpend.'  
Elsevier  

Diepzinnig, eerlijk, intelligent, gevoelig. Dit boek is geen therapie, geen stroom van zinnen en emoties, maar een fijnzinnig en goed onderbouwde reflectie. Zoals zijn verhaal. Verdrietig en prachtig.  
ELLE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het verlies van een geliefde
  • duistere waargebeurde verhalen

Details:

Auteur(s)Antoine Leiris
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Martine Woudt
ISBN9789045032849
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's73
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1869 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten