Mijn kleine waanzin-   eReader eBook

Jan Brokken • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Mijn kleine waanzin is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bekroond met de ICODO-prijs 2004, uitgereikt door de gezamenlijke stichtingen hulp aan oorlogsslachtoffers Mijn kleine waanzin is het meeslepende verhaal van een jeugd. Van geborgenheid die omslaat in huiver en angst. Van verwondering, liefde, rebellie. Van een tijdperk dat voor- en achteruit sprong, van veranderingen in geloof en hoop. Mijn kleine waanzin is het Hollandse relaas van een on-Hollandse familie die een oorlog met zich meedroeg.

Dit boek in de pers

In deze aangrijpende roman combineert Jan Brokken het verhaal van zijn leven met een halve eeuw Nederlandse geschiedenis. Zoals alleen een grootse verteller dat kan.  
De Morgen  

Een onvergetelijk beschreven jeugd. (..) Het Rotterdamse/Rhoonse antwoord op Terug naar Oegstgeest van Jan Wolkers en De aansprekers van Maarten t Hart.  
Algemeen Dagblad  

Een verhalenverteller van het zuiverste water. Literatuur met een documentair karakter. Dit boek kan zo verfilmd worden.  
Algemeen Dagblad  

Met een vanzelfsprekende zwier vult Jan Brokken de pagina's. Hij laat zien hoeveel pijnlijkheden er verstopt kunnen zitten in dat ogenschijnlijk beschermde middenklasse milieu. [...] De Ik van Brokken is een romanpersonage geworden dat ons niet zozeer deelgenoot wil maken van zijn geheimpjes maar ons zijn wereld wil laten zien, voelen en ruiken. [...] Mijn kleine waanzin is waarachtig, waarschijnlijk omdat Brokken zoveel geloof en literaire zelfverzekerdheid in zijn hoofdpersoon heeft gestopt.  
Vrij Nederland  

Aangrijpende autobiografische roman.  
Elsevier  

In Mijn kleine waanzin worden de jaren vijftig en zestig op verrassend scherpe wijze voor het voetlicht gebracht. Ofschoon de liefjes heel mooi worden beschreven, is de gekwelde vader ontegenzeggelijk de boeiendste figuur in deze ontwikkelingsroman.  
Leeuwarder Courant  

Mooi verteld en indringend beeld van een jeugd in een Zuid-Hollands dorp in de jaren vijftig en zestig.  
Historisch Nieuwsblad  

Brokken is een onderkoeld maar meesterlijk observator.  
Haarlems Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over jeugdherinneringen
  • literair waargebeurd werk

Details:

Auteur(s)Jan Brokken
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789020412567
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte713 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten