Mijn moeder zei altijd-   eReader eBook

Jaap Toorenaar • eBook eci.be lezers

€ 7,99

Direct downloaden

Mijn moeder zei altijd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat zei je moeder altijd als je op een koude dag de deur open liet staan? “We stoken niet voor de vogels” – of “voor de KLM”. En je vader, wanneer je als puber zat te mokken? “Heb je geen zin, dan máák je maar zin.” Had je een kersenpit doorgeslikt, dan zei opa geruststellend: “Wat door de roeper kan, kan door de poeper.” Of moeder, liefdevol: “Stik niet, kind. Je hebt geld gekost.”

Het woordenboek halen ze vaak niet, die nuchtere wijsheden van onze ouders en grootouders. En dus deed Jaap Toorenaar een oproep in Onze Taal, die al snel door andere media werd overgenomen. Uit de duizenden geestige, wijze en ontroerende uitspraken die binnenstroomden stelde hij deze prachtige bloemlezing samen.

Mijn moeder zei altijd is de eerste inventarisatie van Nederlandse familiespreuken, en daarmee het officieuze geschiedenisboekje van onze opvoeding.

Dit boek in de pers

O, wat is dit herkenbaar […] Tijdloze wijsheden […] Gezien het grote succes, is dit precies wat we willen lezen: toen-taal-nog-heel-koddig-was-nostalgie. Het past geheel met het toen-was-geluk-nog-heel-gewoon-gevoel.  
NRC  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Bloemlezing van tijdloze wijsheden

Voor het Genootschap Onze Taal verzamelde Jaap Toorenaar een hoeveelheid waardevolle wijsheden van alle tijden en bundelde die in het geinige boekje 'Mijn moeder zei altijd'. Iedereen kent wel die typische uitspraken van zijn (groot)ouders waar je in eerste instantie om moet lachen, en waarvan je je later realiseert dat het gewoon de pure waarheid is, op een leuke manier verpakt. De bundel bevat de allerleukste en meest treffende zegswijzen, spreuken en waarheden die letterlijk van generatie op generatie op speelse wijze zijn overgeleverd, en niets van hun waarde verloren hebben. Voor vele lezers een feest van herkenning, voor iedereen een bron van vermaak!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over ouderschap
  • gebundelde columns

Details:

Auteur(s)Jaap Toorenaar
IllustratorRonald Sillem
UitgeverijThomas Rap
ISBN9789400402003
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's117
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1645 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten