Mijn oogst-   eReader eBook

Laurence Machiels, Wim Lybaert • eBook

€ 15,99

Direct downloaden

Mijn oogst is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na een seizoen lang te hebben gezaaid en geplant gaat Wim Lybaert nu doen wat hij eigenlijk het liefste doet: oogsten en koken. Want zijn moestuin bepaalt wat Wim eet: een royale risotto met erwtjes, een instantpasta met rucola, een bloemkoolstoofpotjes van Hare Krishna of de spinaziestoep van zijn oma. Voor elke groente geeft Wim de beste manier aan om ze te bereiden. En zelfs met 'mislukte' groenten gaat hij aan de slag: opgeschoten sla wordt gepimpt tot asperges, van bloemkolen in bloei maakt hij de lekkerste beignets en veel te grote courgettes krijgen een kans in de oven.

Dit boek in de pers

De fijne recepten, gestoken in een robuust vormgegeven jasje, zijn vergezeld van foto's waar je je vingers bij aflikt. Ondertussen doe je handige oogst- en kweektups en verhalen over de geschiedenis van de groenten op.  
WINELIFE  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Moestuinieren is heerlijk. Jouw eigen kweek klaarmaken en opeten is de bekroning.

Als je het geluk hebt om Wim persoonlijk te ontmoeten, dan weet je het onmiddellijk: die man is zo authentiek als de grond waar hij zijn groenten op kweekt. Een potige gast met handen aan zijn stevige lijf, die zich blijft verbazen over alle heerlijkheden die een moestuin weet te produceren. Nu moeten al die heerlijkheden ook nog klaargemaakt en gegeten! In zijn TV-programma kreeg je vaak al een voorproefje. Een gaskomfoortje, buiten op een tafeltje, enkele kraak verse ingrediënten, vaak op onorthodoxe wijze gecombineerd en bereid... en dan zag je Wim proeven en glunderen. Nu begrijp ik echt waarom mijn eigen opa, ook een verwoed moestuinier, het onderscheid maakte tussen 'gegroeide' (lees zelfgekweekte) en andere groenten. Het verschil zit hem in de liefde en het enthousiasme dat je er in stopt. Dat blijft de beste smaakgever. Ook bij Wim Lybaert.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Laurence Machiels, Wim Lybaert
UitgeverijManteau
ISBN9789460414671
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's811
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte94358 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten