Mijn Strijd - Nacht-   eReader eBook

Karl Ove Knausgård • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Mijn Strijd - Nacht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Karl Ove verhuist op 18-jarige leeftijd naar het hoge Noorden, waar hij aan de slag gaat als leraar. Niet dat hij geïnteresseerd is in een carrière in het onderwijs; hij wil vooral geld verdienen om zijn schrijversambities te bekostigen. Aanvankelijk heeft hij het naar zijn zin, hij vindt aansluiting in de lokale gemeenschap en schrijft wat korte verhalen. Maar de lange, donkere winter begint hem parten te spelen, evenals zijn jeugd met een dominante vader, die een schaduw werpt over zijn leven. Zijn gemoed wordt steeds donkerder en hij begint te drinken. Tot overmaat van ramp voelt hij zich tegen beter weten in aangetrokken tot een 13-jarige leerlinge.

Reviews & recensies

Rauw en nietsontziend boek over een jonge schrijver achtervolgd door rampspoed

Vierde deel in het magnum opus van Knausgard. Rauw en nietsontziend (vooral zichzelf niet) en de schaamte voorbij vertelt de auteur ons over zijn strijd met zichzelf en zijn omgeving. Karl Ove verhuist op 18-jarige leeftijd naar het hoge Noorden waar hij aan de slag gaat als leraar. Niet dat hij geïnteresseerd is in een carrière in het onderwijs; hij wil vooral geld verdienen om zijn schrijversambities te bekostigen. Aanvankelijk heeft hij het naar zijn zin. Hij vindt aansluiting in de lokale gemeenschap en schrijft wat korte verhalen. Maar de lange, donkere winter begint hem parten te spelen, evenals zijn jeugd met een dominante vader, die een schaduw werpt over zijn leven. Zijn gemoed wordt steeds donkerder en hij begint te drinken. Tot overmaat van ramp voelt hij zich tegen beter weten in aangetrokken tot een 13-jarige leerlinge. Een ongemakkelijk boek van een ongemakkelijk auteur.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Karl Ove Knausgård
UitgeverijDe Geus
Vertaler(s)Marianne Molenaar
ISBN9789044526585
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's383
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1427 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieMijn Strijd
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten