Mijn strijd - Schrijver-   eReader eBook

Karl Ove Knausgård • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

Mijn strijd - Schrijver is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op negentienjarige leeftijd verhuist Karl Ove naar Bergen. Vol ambitie en toekomstdromen begint hij aan de schrijversacademie. Zelfkritiek en schaamte blijven hem achtervolgen. Hoewel hij verschillende intense liefdes beleeft en hechte vriendschappen opbouwt, zorgen zijn destructieve keuzes bij hem voor angst en existentiële crises. Toch houden zijn diepe wens om te schrijven en de liefde voor de paar mensen die dicht bij hem staan hem gaande.

Dit boek in de pers

Hoe kan het dat de schrijver van dit onspectaculaire verhaal toch niet te weerstaan is?  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Alweer een meesterlijke roman die smaakt naar meer!

Het Parool omschreef Karl Ove Knausgård al in 2010 als een man met het imago van een rockster in de letteren. Dit beeld is vanuit vaderland Noorwegen meer dan terecht overgewaaid naar Nederland. Zijn eerste vier boeken in de Mijn Strijd-serie, zijn autobiografische literaire project, imponeerden. Niet voor niets zijn Vader, Liefde, Zoon en Nacht bestsellers. Lovende recensies in kwaliteitskranten vallen ook Schrijver ten deel. In dit vijfde deel neemt Karl Ove Knausgård ons mee naar zijn periode in Bergen, waar hij vol ambitie aan zijn schrijversloopbaan begint. Het is een tijd waarin hij zichzelf opnieuw wil uitvinden. We zien hem worstelen in de relationele sfeer, ook zijn autoritaire vader ontziet hij niet. Natuurlijk maakt hij ons deelgenoot van zijn destructieve kant, waarbij zijn liefde voor het woord hem op de been houdt als hij af lijkt te glijden. Knausgård debuteert, zijn vader sterft: een vreselijke tijd. Ondanks alle ellende, een vreselijk goede literaire roman. We kijken uit naar de laatste in de reeks: Vrouw!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over Noorwegen
  • literair waargebeurd werk

Details:

Auteur(s)Karl Ove Knausgård
UitgeverijDe Geus
Vertaler(s)Marianne Molenaar
ISBN9789044532265
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's551
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1548 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieMijn Strijd
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten