Mise en place-   eReader eBook

Margot Vanderstraeten • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Mise en place is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het leven van de succesvolle driesterrenchef Victor Werner (62) staat volledig in het teken van de gastronomie; alleen perfectie is voor hem goed genoeg. Maar aan Victors succes kleeft een verleden. Toen hij twaalf was, verloor hij zijn vader bij de ramp in de champignongroeve van Roosburg. Het doorgedreven perfectionisme van de chef is een manier om het verleden te vergeten. Tot op een dag zijn zus Louise overlijdt en dat verleden weer opborrelt. Mise en place is een ode aan de kunsten van een meesterchef en een pleidooi voor culinair genot. Het is bovenal een verhaal over de meedogenloze invloed die geheimen en herinneringen kunnen hebben op een mensenleven.

Dit boek in de pers

Margot Vanderstraeten is een gepassioneerde foodie eerste klasse en/of heeft haar research in de wereld van de topgastronomie met dezelfde maniakale precisie gedaan. In geen enkel detail over receptuur, cuisson, productkeuze, menusamenstelling of welk ander facet van deze wereld ook kan ze op een foutje worden betrapt. Met vaak saillante en soms hilarische anekdotes en verhalen over pannen die door de lucht vliegen, sous-chefs die worden afgeblaft en het voor sterrenrestaurants typische snobclièntele dat zelfs op absolute perfectie altijd wat af te dingen vindt. [...]  
De Morgen  

Die Vanderstraeten schrijft fantastisch. Helder, spannend, en met grote humor. Ik geef een 9.  
Libelle  

Vanderstraeten houdt de touwtjes strak in handen. Met enorme precisie en oog voor detail kleurt ze haar personages in. De metaforen van Victor zijn bijvoorbeeld ingegeven door de kookkunst, en de structuur blijkt een nauwgezette voorbereiding; een geestelijke mise en place. Dit dwingt enorme bewondering af; alles klopt. [...] Verzorgde en intelligente roman.  
Het Financieele Dagblad  

In deze derde roman toont de Vlaamse schrijfster (1967) aan over een uitstekende, en smakelijke pen te beschikken. Ze verweeft de gastronomie en de waargebeurde ramp met de champignongroeve in Roosburg (1958) tot een subliem geheel waarin ze laat zien over een zeer scherp observatievermogen te beschikken.  
Biblion  

Een ode aan culinair genot. Een sfeertekening van de jaren vijftig. Maar bovenal een meedogenloos verslag van de invloed die geheimen en herinneringen kunnen hebben op een mensenleven. [...] Alles klopt aan dit op een ware ramp in 1958 gebaseerde, maar verder fictieve verhaal. Het ontroert, het laat je glimlachen, het bijt en het wekt mededogen. En daarnaast is het ook nog eens een lofdicht op de passie, waarmee Werner zijn driesterrenrestaurant bestiert.[...] Zelfs mensen met een blinde vlek voor koken krijgen het water in de mond bij de wijze waarop Vanderstraeten de meest exquise gerechten beschrijft.  
Noord Hollands Dagblad  

Een prachtige roman over schuld, boete en de verradelijkheid van het geheugen...  
Nouveau  

Mise en place [...] leest als een knap geconstrueerde psychologische thriller over schuld en boete en biedt een zeer smakelijk kijkje in de keuken van een driesterrenrestaurant.  
VPRO Gids  

De Vlaamse omgangsvormen, de verfijnde keuken en een duister familiedrama. Het is allemaal aanwezig in deze intrigerende en ingetogen roman over een chef-kok die zijn oud zeer verstopt achter tomeloze ambitie en perfectie.  
Esta  

Dit is een roman om op te eten. Vanderstraeten is een toptalent, net als Werner.  
BOEK  

Details:

Auteur(s)Margot Vanderstraeten
UitgeverijOlympus
ISBN9789046705537
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's198
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte666 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten