Moço-   eReader eBook

Patrick Conrad • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Harry Kramer komt te laat als hij bij de eeuwwende zijn moeder gaat bezoeken: ze ligt dood op straat, onder het open raam van haar appartement. Zelfmoord is uitgesloten. Maar waarom zou iemand een weerloos, kreupel oudje door het raam gegooid hebben? Harry gaat op zoek in het enigmatische verleden van zijn moeder. Intussen vindt hij troost bij Adiouma, stripteaseuse in de Malibu op de Linkeroever, en verstrooiing in zijn werk als fotograaf van spectaculaire en morbide snapshots waarvoor de hoofdredacteur van Shock hem goed geld betaalt. Wanneer de Malibu uitbrandt, neemt hij Adiouma in huis. Inmiddels is ook Moço, de geheimzinnige landloper die hij in het park bij de flat van zijn ma leerde kennen, onverklaarbaar verdwenen. Hoe verder hij in de sporen van zijn moeder reist, hoe meer hij over zichzelf ontdekt en hoe dichter hij bij de waarheid komt. De onthutsende ontknoping vindt hij uiteindelijk om de hoek, in Antwerpen.

Dit boek in de pers

De grote kracht van Moço ligt in de strakke zelfbeheersing van Conrad. Hij laat voortdurend verschillende lagen versmelten, zonder pedant te worden, of in grand guignol te vervallen. Ik noem een paar opwindende insteken. De uitzichtloosheid van de morele fabel. De filmische symboliek. De grammaticale kunstgrepen. De verhulling als techniek.  
Knack  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over moeders en zonen
  • spanning met humor

Details:

Auteur(s)Patrick Conrad
UitgeverijVrijdag, Uitgeverij
ISBN9789460013454
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's232
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte3044 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten