Moederland-   eReader eBook

Maria Hummel • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Moederland is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nog geen twee maanden na de kraambeddood van zijn vrouw hertrouwt Frank met Liesl. Hij laat zijn jonge echtgenote voor de baby en zijn twee rouwende zonen zorgen, terwijl hij als chirurg in het leger dient. De provinciestad waar Liesl woont vult zich met vluchtelingen en wordt gebombardeerd. Niemand vertrouwt elkaar nog en de spanning op straat is om te snijden. Liesl probeert als nieuwe 'moeder' het zwaar gehavende gezin bij elkaar te houden. Machteloos moet ze ook nog toezien hoe een van haar stiefzonen ontspoort. Kan Liesl een goede moeder voor de kinderen zijn in deze oorlogstijd? De keuzes van de familieleden in deze roman roepen steeds weer vragen op over medeplichtigheid en onschuld, over liefde, opoffering en betrokkenheid. Zelden werd het alledaagse oorlogsdrama zo indringend beschreven. Volstrekt uniek literair familiedrama over moederschap in oorlogstijd.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een aangrijpend verhaal over gewone mensen in de Tweede Wereldoorlog

Er zijn al veel verhalen over de Tweede Wereldoorlog verschenen, maar weinig verhalen gaan over gewone mensen in nazi-Duitsland. Dat maakt Moederland extra bijzonder. Het verhaal is ontzettend aangrijpend: Liesl, een jonge vrouw, krijgt de zorg over een piepkleine baby en twee jongens als ze met hun vader trouwt, kort na het overlijden van hun moeder in het kraambed. Het is bijna niet voor te stellen hoe snel dat hertrouwen ging in die tijd. Vervolgens sleept de schrijfster Hummel je mee de oorlog in. Je leest over de moeizame pogingen die Liesl doet om het gezin in oorlogstijd bij elkaar te houden, terwijl vader afwezig is. Moederland is meeslepend en een echte pageturner. Je bent in no-time bij de ontknoping die je nog lang bij zal blijven.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over moederschap
  • meeslepende verhalen over de oorlog

Details:

Auteur(s)Maria Hummel
UitgeverijXander Uitgevers
ISBN9789401601535
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's275
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3001 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten