Moeders van de stilte-   eReader eBook

Birsen Taspinar • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Moeders van de stilte brengt psychologe Birsen Tapnar een stille strijd onder woorden. Ze luisterde in haar praktijk naar de problemen en twijfels van moedige vrouwen en reconstrueerde hun levensverhaal. Pelin, wier ouders naar België immigreerden voor zij geboren werd, verliest haar echtgenoot en twee kinderen in een brand, waardoor haar leven op zijn kop wordt gezet. Elif is een kersverse huwelijksmigrant. Wanneer er problemen opduiken in haar huwelijk, komt ze voor belangrijke dilemma’s te staan. Hulya, die al tien jaar in België woont, wordt zwaar ziek. Daardoor wordt zij gedwongen om keuzes die ze in het verleden heeft gemaakt te herzien.

Drie vrouwen van dezelfde leeftijd staan op een kruispunt in hun leven. Ze worstelen met vragen over geslacht en etniciteit, maar worden vaak niet gehoord. Birsen Tapnar is psychologe en systeemtherapeute. Omdat zij van oordeel was dat psychologie niet zonder culturele betekenissystemen beschouwd kan worden, studeerde ze daarna sociale en culturele antropologie. B haar dagelijkse werk ziet ze hoe migratie zowel verrijkend als verwoestend kan werken in het leven van mensen. Zij schrijft ook columns voor het magazine Mo*.

Details:

Auteur(s)Birsen Taspinar
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789460422560
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's150
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte563 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten