Moedervlekken-   eReader eBook

Arnon Grunberg • eBook eci.be lezers

€ 4,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

Moedervlekken is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: zijn specialiteit is suicide-preventie, hij dient mensen met een doodswens voor het leven te behouden. Wanneer hij op een dag bij zijn oude en hulpbehoevende moeder op bezoek gaat, doet een van de Nepalese verzorgsters de deur open, gehuld in slechts een handdoek. De psychiater, die zich altijd aan het protocol houdt, wordt overmand door gevoelens van liefde voor het meisje, met als gevolg dat hij de verzorging voor zijn moeder voortaan alleen dient te organiseren.
Kadoke is kinderloos, van middelbare leeftijd, maar niet onaantrekkelijk voor artsen in opleiding: hij heeft er menig weten te verleiden. Na opnieuw een grensoverschrijdende ontmoeting, ditmaal met een suïcidale jonge vrouw, lopen het professionele en privéleven van Kadoke definitief in het honderd: zijn moeders huis wordt een ambulant crisiscentrum.

Moedervlekken is een genadeloos eerlijke roman over de liefde van een zoon voor zijn moeder en vader, en vice versa. Een boek over twee mensen die niet kunnen leven - en niet dood kunnen gaan - zonder elkaar. Het markeert een nieuwe fase in Arnon Grunberg's veelomvattende schrijverschap: zorg en liefde sluiten elkaar niet langer uit. Ondanks verlies en pijn blijkt het mogelijk liefde voor het leven te voelen.

Dit boek in de pers

Moedervlekken is een ontaarde hommage aan de band tussen moeder en zoon, een cadeau dat uit de toon valt tussen de bloemen en de pralines, maar er vanwege de intentie wel thuishoort.  
De Standaard  

Deze tamelijk plotloze, wrang-geestige, maar allengs steeds droeviger wordende roman draait weliswaar over een zoon en een aftakelende oude moeder, maar Grunberg gooit de fictie je af en toe hard in het gezicht.  
NRC  

Op aangrijpende wijze laat Arnon Grunberg zien hoe mensen zich redden met hun trauma's. De hoofdpersoon in Moedervlekken vindt een krankzinnige oplossing voor de zorg voor zijn bejaarde moeder, maar het werkt.  
De Volkskrant  

De nieuwe roman van Arnon Grunberg, Moedervlekken, werd aangekondigd als hét boek over zijn moeder. Dat is het, maar anders dan elk ander boek over een moeder en een zoon.  
Het Parool  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek ebooks

Bijzonder boek over de relatie tussen een moeder en haar zoon. Een echte Grunberg.

Eindelijk verschijnt de moederroman van Arnon Grunberg. In dit verhaal zorgt psychiater Kadoke voor zijn aftakelende moeder en trekt bij haar in. Datzelfde heeft Grunberg twee jaar geleden ook gedaan bij zijn eigen moeder. Je zou kunnen denken dat dit boek een autobiografie is, maar het is toch bovenal een roman, waarvan de hoofdpersoon wel trekjes van zijn eigen moeder heeft. Toch kom je wel dingen tegen. Bijvoorbeeld dat Grunberg zich een beetje zorgen maakte, toen zijn moeder de laatste jaren van haar leven veranderde van een dwarse vrouw in een lieve vrouw in trainingspak. Groot verschil is dat de moeder in deze roman de strijd nog niet heeft opgegeven, al haar verzorgers bekritiseert. Als Kadoke ook nog een psychiatrische patiënt in huis haalt en het onduidelijk is wie er nu voor wie zorgt, ontstaat een beklemmende situatie tussen deze drie personen. Het boek wordt naar het einde toe steeds droeviger, maar ook mooier. We hebben vier jaar moeten wachten op deze roman van Grunberg, maar dat wordt met dit boek wel beloond.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over leven en dood
  • psychiatrische romans

Details:

Auteur(s)Arnon Grunberg
UitgeverijLebowski
ISBN9789048829835
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's297
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3063 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten