Moedige mensen - Helden in oorlogstijd-   eReader eBook

• eBook

€ 9,00

Direct downloaden

Moedige mensen - Helden in oorlogstijd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kort na de Tweede Wereldoorlog werd het verzet in Nederland opgehemeld. Later won de overtuiging terrein dat het land voornamelijk werd bewoond door collaborateurs en meelopers. Deze nieuwe mythe is echter even aanvechtbaar als de oude. Moedige mensen is gebaseerd op een gedurende ruim twee jaar verschenen rubriek waarin medewerkers van het NIOD hun binnenen buitenlandse `helden presenteerden, als tegenwicht tegen de moderne neiging tot minimalisering van het verzet. Over de auteur(s): De samenstellers Jaap Cohen (1980) en Hinke Piersma (1963) zijn als onderzoekers verbonden aan het NIOD, Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies.

Dit boek in de pers

Boeiend zijn de ruim dertig portretten die Jaap Cohen en Hinke Piersma bijeen hebben gebracht in de bundel Moedige mensen – helden in oorlogstijd zonder twijfel. Soms zelfs aangrijpend  
De Volkskrant  

Een boek dat tot nadenken stemt  
CHECKPOINT  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

UitgeverijUitgeverij Boom
ISBN9789461275547
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's136
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte6258 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten