Moeten maakt gek-   eReader eBook

Albert Ellis, Wouter Backx • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Moeten maakt gek is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoe komt het dat op sommige momenten alles hopeloos en utizichtloos lijkt en we geen kant meer op kunnen? De Rationeel Emotieve Therapie (RET) geeft een duidelijk antwoord: dat doen we zelf. We denken onszelf als het ware de put in: we stellen ons verkeerd op tegenover de onaangename kanten van het leven. Op een andere manier gaan denken en voelen, is niet gemakkelijke en vereist veel oefening. In Moeten maakt gek wordt een en ander stapsgewijs duidelijk gemaakt en is eel plaats ingeruimd voor zelfwerkzaamheid: oefeningen en opdrachten helpen de lezer om zijn of haar emotionele lot in eigen hand te nemen.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Leer hoe je jezelf voor de gek houdt?

Wie een interessant boek wil lezen over hoe je jezelf met je eigen gedachten voor de gek houdt, is hier aan het goede adres. Allerlei dingen die je denkt, zoals:' Ik kan ook niks', 'die baan krijg ik toch niet', 'ik durf niet een vol terras op te stappen' kun je door met jezelf te redeneren weg krijgen. Het gaat hier om de Rationeel-Emotieve Therapie, al bekend sinds de vijftiger jaren, maar in dit boek uiteengezet voor beginners. Epictetus, een denker van 2500 jaar geleden verwoordde het heel mooi: 'Mensen raken niet van streek door wat hen overkomt, maar door de manier waarop ze dat opvatten.' Met dit boek leer je met jezelf in discussie gaan, je irrationele gedachten te herkennen en te bestrijden. Het boek staat vol met oefeningen, die zeker in het begin niet eenvoudig zijn, maar het uiteindelijke resultaat is de moeite waard. Het geeft je een ander zicht op je eigen leven en je eigen funktioneren.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over psychologie
  • serieuze boeken over persoonlijke ontwikkeling

Details:

Auteur(s)Albert Ellis, Wouter Backx
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026326042
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1733 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten