Moeten wij van elkaar houden?-   eReader eBook

Bas Heijne • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Moeten wij van elkaar houden? is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Gelijkheid, tolerantie, rechtvaardigheid, solidariteit keer op keer worden mensen die deze abstracties hoog in het vaandel hebben staan, ontmaskerd als akelig hypocriet, als zogenaamd hoogstaande geesten die er een dubbele moraal op na houden. Daartegenover staan nu bij uitstek menselijke behoeftes: verwantschap, eigenheid, trots. Dat gaat gepaard met een verlangen naar een zuivere gemeenschap: Restore America, Trots op Nederland, Mut zur Heimat! Wat onder vuur ligt is het naoorlogse humanisme zelf.

Waar komt de even heftige als wijdverbreide reactie tegen de geloofsartikelen van de westerse democratieën vandaan? Waarom denken steeds meer mensen dat hun vrijheid alleen gewaarborgd kan worden door het inperken van de vrijheid van anderen? Waarom staat de taal van de rechtstaat machteloos tegenover de taal van het populisme? Moeten de idealen van de Verlichting opnieuw tegen het licht worden gehouden? Een persoonlijke analyse van wat misschien wel het grootste vraagstuk van deze tijd is: de verstoorde verhouding tussen individu en samenleving.

Dit boek in de pers

In elk woord dat Heijne noteert laat hij de geschiedenis en de literatuur klinken. Zijn stijl is scherp, maar ook elegant en transparant.  
De Standaard  

Lezenswaardig betoog.  
De Volkskrant  

De kracht van Heijnes boek zit hem in het waarmaken van de ondertitel. Hij ontleedt het populisme, en weet op knappe wijze te verduidelijken waarom de nieuwe politiek zoveel weerklank vindt.  
Trouw  

Bas Heijne verklaart het succes van Wilders: hij weet waar de pijn zit bij de 'weldenkende elite'.  
Het Financieele Dagblad  

Over eerder werk: 'Heijne geeft het humanisme zijn tragiek terug door de monsterlijke en afgrondelijke kanten van de mens niet te ontkennen.  
Vrij Nederland  

Wij raden heel Nederland aan om in een zijvakje van de vakantietassen het dunne boekje Moeten wij van elkaar houden? van Bas Heijne te steken. Meer Nederland dan deze 143 bladzijden heeft u in juli en augustus niet nodig.  
Vrij Nederland  

Briljant stilist, een ware opvolger van zijn 'peetvader' H.J.A. Hofland  
De Groene Amsterdammer  

Bas Heijne heeft zich ontpopt tot de belangrijkste commentator in Nederland. Zijn essay Moeten wij van elkaar houden? kan niet ongelezen blijven door wie zich maatschappelijk betrokken noemt.  
8Weekly  

Intelligente analyse en een welsprekende bovendien. Heijne is gezegend met een stijl om jaloers op te zijn.  
Nederlands Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • essays over de maatschappij
  • leerzame boeken

Details:

Auteur(s)Bas Heijne
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023465928
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte630 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten