Naakt-   eReader eBook

Jean-Philippe Toussaint • eBook

€ 10,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een mannequin, gevolgd door een zwerm bijen, betreedt de catwalk gekleed in honing, `een jurk van amber en licht. Het sluitstuk van de herfst-wintercollectie van Marie, modeontwerpster en beeldend kunstenares, de geliefde van de verteller. Een verrassende scène die de opening vormt van de nieuwe roman van Jean-Philippe Toussaint. In Naakt staat de verhouding tussen de grillige Marie en de verteller centraal, en hun herhaalde maar vruchteloze pogingen hun verhouding te beëindigen. Dramatische en soms absurde situaties en gebeurtenissen, in Japan, Parijs en op Elba, vormen de achtergrond van de tumultueuze liefde tussen de twee hoofdpersonen. Met dit bijzondere, ontroerende en soms zelfs spannende boek, dat aan het slot een onverwachte wending neemt, levert Toussaint opnieuw het bewijs van zijn onmiskenbaar eigen stijl en wijze van waarnemen. Jean-Philippe Toussaint (Brussel, 1957) is een van de populairste schrijvers van Europa. Zijn boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald. Hij ontving in 2005 de Prix Médicis voor zijn roman Vluchten. De waarheid omtrent Marie werd in 2012 genomineerd voor de Europese Literatuurprijs. Naakt stond in 2013 op de shortlist voor de prestigieuze Franse Prix Goncourt. `Toussaint is een kunstenaar van het woord én het beeld. NRC Handelsblad `Toussaint blinkt uit in sfeerbeschrijvingen. Niet voor niets wordt hij wel een epigoon van de nouveau romanciers uit de jaren vijftig genoemd. de Volkskrant `Het mooie van Toussaints oefening in verbeeldingskracht is dat die aanstekelijk werkt. De Groene Amsterdammer

Dit boek in de pers

Toussaint is een kunstenaar van het woord én het beeld.  
NRC  

Toussaint blinkt uit in sfeerbeschrijvingen. Niet voor niets wordt hij wel een epigoon van de nouveau romanciers uit de jaren vijftig genoemd.  
De Volkskrant  

Het mooie van Toussaints oefening in verbeeldingskracht is dat die aanstekelijk werkt.  
De Groene Amsterdammer  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over liefdesrelaties
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Jean-Philippe Toussaint
UitgeverijPrometheus
Vertaler(s)Marianne Kaas
ISBN9789044626438
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's88
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte177 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten