Naar Whitebridge-   eReader eBook

Erik Lindner • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Naar Whitebridge is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als een winter ten einde loopt wordt een jongen naar zijn moeder in Schotland gestuurd. Na veel omzwervingen heeft zij samen met haar nieuwe liefde werk op een landgoed van een graaf gevonden. De moeder is manisch-depressief en de jongen belandt in een wonderlijke tussentijd. Belast met de zorg voor zijn moeder en zich langzaam bewust van de sluimerende manifestatie van de ziekte, zwerft hij eindeloos over het landgoed, waar de dreiging voelbaar is van het familiegeheim van de graaf.

In het romandebuut van de dichter Erik Lindner wordt in een sobere, heldere stijl een ziektegeschiedenis verbeeld, maar vooral is Naar Whitebridge een sfeervol portret van een dromerige en dolende jongensziel.

Dit boek in de pers

Een sfeervol en verwonderend boek. (...) Ingehouden, met uiterste beheersing wordt dit mooie verhaal verteld. Dit romandebuut heeft een geheel eigen geluid met een couleur locale die direct naar Schotland doet verlangen.  
Biblion  

Naar Whitebridge van Erik Lindner is een sobere, heldere vertelling over een ziektegeschiedenis. Het is een sfeervol portret van een dromerige en dolende jongensziel.  
Boekenkrant  

Sfeervol  
Leeuwarder Courant  

Op ingenieuze wijze weet auteur Erik Lindner te beschrijven hoe het schijnbaar zorgeloze leven van de jongen wordt beïnvloed door de ziekte van zijn moeder. Lindners romandebuut is een ingetogen portret van zowel een familie als een ziekte en de spanningen en taboes rondom allebei.  
Medisch Contact  

Schitterend noteert Erik Lindner de dynamiek van manisch-depressieve ziekte, en hoe die inwerkt op een fijnbesnaarde jongensziel.  
Nederlands Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over bipolaire stoornissen
  • romans over moeders en zonen

Details:

Auteur(s)Erik Lindner
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023479611
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1161 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten