Nachtblauw-   eReader eBook

Simone van der Vlugt • eBook eci.be lezers

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 20 uur geleden.

Nachtblauw is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen. Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schildertalent op waarde wordt geschat. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden? Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Boeiend verhaal over huishoudster Catrijn en het ontstaan van het Delfts blauw. Met vaart geschreven.

Een prachtige historische roman die zich afspeelt in Delft van de zeventiende eeuw. Het gaat niet alleen over het leven van huishoudster Catrijn, maar tegelijkertijd over het ontstaan van het Delfts blauw. Dit type aardewerk met blauwe decoratie ontstond aan het einde van de zestiende eeuw als goedkoop alternatief voor het blauwwitte Chinese porselein. Maar het Delfts blauw werd heel erg populair, en kwam echt tot bloei tussen 1650 en 1750. Heerlijk zo’n historische roman waar je je helemaal kunt inleven in de hoofdpersoon en tegelijkertijd een hoop leert over onze culturele geschiedenis. Simone van der Vlugt begon haar carrière met het schrijven van historische jeugdromans. Maar deze is echt voor volwassenen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans over de Gouden Eeuw
  • historische romans over de liefde

Details:

Auteur(s)Simone van der Vlugt
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026332074
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's242
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte480 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten