Nachtrust-   eReader eBook

Richard Wiseman • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Nachtrust is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat gebeurt er tijdens onze slaap? Wat is het beste moment om te ontwaken? Wat kunnen we doen om snurken tegen te gaan? Hoe kunnen we nachtmerries voorkomen? Wat zijn de geheimen van ‘superslapers’? Bijna een derde van ons leven brengen we slapend door, en toch weten we weinig van wat er gebeurt tijdens deze donkere uren. In Nachtrust onthult Richard Wiseman de wetenschap over de slapende hersenen. Inzicht in ons slaapgedrag is essentieel, want zelfs een beetje slaaptekort kan een nadelig effect op onze gezondheid, levensduur en -vreugde hebben. Wiseman baseert zich op recent onderzoek en nieuwe experimenten, en op het grootste archief van droomverslagen ter wereld. Hij laat op fascinerende wijze zien hoe wij het meeste uit onze nachtrust kunnen halen.

Dit boek in de pers

Wisemans boodschap is glashelder. We moeten langer slapen, vaker overdag een dutje doen (daar word je scherp van!) en onze dromen inzetten om gelukkiger te worden. Een zeer vlotte verteller. (...) Zijn Nachtrust is een genot om te lezen.  
De Volkskrant  

Het beantwoord fascinerende vragen over slaap. (...) Als lezer krijg je inzicht in je persoonlijk slaapgedrag. (,,,) Het boek helpt om het beste uit de nacht te halen.  
Psychologie Magazine  

Wiseman schrijft vlot en heeft een neus voor smakelijke anekdotes en onderzoeken. (...) Van dit boek krijg je zin om te gaan slapen. En dat is een compliment.  
Quest  

Wiseman schrijft luchtig maar gaat wel diep. (...) In elk hoofdstuk raak je een slaapmyterie armer, leer je een stukje theorie en krijg je praktische tips cadeau.  
NEWSCIENTIST  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Handige weetjes over slapen, dromen, dutjes en wegdommelen

Nooit geweten dat een bosje lavendel naast je hoofdkussen maakt dat je veel beter slaapt. Al dit soort handige weetjes vind je in dit boek. Hoe laat je het best naar bed kunt gaan en waarom, of er voorspellende dromen bestaan, of het waar is dat je ook wel zonder slaap kunt, het komt uitgebreid aan de orde. En het verhaaltje dat ze altijd aan eindexamenkandidaten vertellen: leg je boek onder je hoofdkussen, dan leer je sneller blijkt ook nog enige waarheid te bevatten. Allemaal naar aanleiding van recent onderzoek naar slaap. Het veelbesproken middagdutje komt eveneens aan de orde: dat is nuttiger dan je denkt!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over slaap
  • hersenkrakers

Details:

Auteur(s)Richard Wiseman
UitgeverijAtlas-Contact
Vertaler(s)Richard van der Aa
ISBN9789045028798
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's233
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte668 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten