Nachtstad-   eReader eBook

Arnaldur Indridason • eBook eci.be lezers

€ 7,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.

Nachtstad is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Erlendur Sveinsson is nog niet lang in dienst bij de politie en heeft zijn handen vol aan wat er in de straten van Reykjavík gebeurt: verkeersongevallen, diefstal, huiselijk geweld, dronkenschap, smokkelarij. Een onverklaarbaar sterfgeval blijft hem bezighouden. Een zwerver die hij tijdens zijn nachtdienst had leren kennen blijkt in een oude turfafgraving buiten de stad te zijn verdronken. Het schijnt niemand iets te kunnen schelen. Maar het lot van de man laat Erlendur niet met rust en zo dringt hij steeds dieper door in een wereld die hem volkomen vreemd is.

Dit boek in de pers

Indridason veroorzaakt een brok in de keel .  
NRC  

De plot zit gedegen in elkaar en de ontknoping is verrassend.  
De Telegraaf  

Nummer 1 op de lijst van de beste schrijvers van misdaadromans van deze tijd. Indridason is een meesterverteller.  
The Guardian  

Met zijn sobere, maar o zo effectieve stijl schrijft Indridason fenomenaal goede boeken van een constante, hoge kwaliteit. Boeken vol menselijkheid en mededogen.  
VN'S DETECTIVE & THRILLERGIDS  


Reviews & recensies

Een steengoede thriller vol menselijkheid en mededogen. Voor de liefhebbers van Henning Mankell

Eindelijk gaan we erachter komen waarom inspecteur Erlendur Sveinsson zo’n sikkeneurige, in zichzelf gekeerde man is. Een briljante man, maar wel heel erg op zijn privacy gesteld. Hoe komt dat? We gaan terug in de tijd naar de periode dat Erlendur net zijn carrière bij de politie begon en daardoor leren we hem en zijn collega’s beter kennen. We lezen hoe hij zijn toekomstige vrouw ontmoet. Zij raakt zwanger maar Erlendur is zo verdiept in zijn werk, dat hij daar nauwelijks aandacht voor heeft. Een zwerver die hij tijdens zijn nachtdienst heeft leren kennen, wordt dood gevonden. Niemand wil zich in zijn lot verdiepen, maar Erlandur bijt zich vast in de zaak. In zijn vrije tijd gaat hij op zoek naar wie de zwerver was en wat er is gebeurd. Natuurlijk mondt dit uit in een razendspannende thriller en zoals we van Indridason gewend zijn, vallen aan het einde van het boek alle puzzelstukjes samen in een verrassende plotwending. Een steengoede thriller vol menselijkheid en mededogen. Niet voor niets werd al één van Indridasons boeken Doodskap uitgeroepen tot VN thriller van het jaar.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • detectives over Reykjavík
  • spanning uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Arnaldur Indridason
Vertaler(s)Adriaan Faber
ISBN9789021454788
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's248
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte898 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieErlendur Sveinsson
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten