Napoleon-   eReader eBook

Bart van Loo • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Napoleon is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Een heerlijke pageturner die iedereen zou moeten lezen.' de Volkskrant De Franse Revolutie en Napoleon: twee tot de verbeelding sprekende homerische verhalen uit de westerse geschiedenis komen samen in een bevattelijke en meeslepende vertelling. Schrijver en conferencier Bart Van Loo schetst een weergaloos portret van de man en zijn tijd. 'Wervelend, leest als een trein.' NRC Handelsblad 'De geschiedenis komt tot leven als in een roman.' De Standaard 'Een rasverteller... Narratieve geschiedenis van de boeiendste soort.' Knack

Dit boek in de pers

Wervelend, leest als een trein.  
NRC  

Een rasverteller. Narratieve geschiedenis van de boeiendste soort.  
Knack  

Geschiedenis komt tot leven als in een roman.  
De Standaard  


Reviews & recensies

Bijzondere biografie van Napoleon, waarbij de auteur de keizer van diverse kanten belicht en de hele geschiedenis meeslepend vertelt.

Bart van Loo heeft een en kleurrijk beeld geschetst van het leven van Napoleon. En geprobeerd te verklaren hoe het kan dat een onbekende Corsicaan het schopt tot een van de invloedrijkste figuren uit de geschiedenis. Van Loon heeft met allerlei karakteriserende details zijn verhaal verlevendigt. Hij voert Napoleon af en toe sprekend op, de ene keer goed geluimd, de andere keer vloekend en tierend. De tegenstellingen in zijn karakter komen allemaal aan bod, en ook de negatieve aspecten – bijvoorbeeld zijn gebrek aan introspectie – worden allemaal benoemd. Het hele verhaal is goed onderbouwd, schetst ook een beeld van Napoleons omgeving, relativeert het traditionele beeld, maar schuwt ook het harde oordeel niet.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën
  • lichte verhalen uit het ware leven

Details:

Auteur(s)Bart van Loo
UitgeverijDe Bezige Bij Antwerpen
ISBN9789460423567
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's457
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1530 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten