Nederland-   eReader eBook

• eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Nederland is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat zeggen de kruimeldief, de Daf, de geranium, de bierfiets en de boterham over ons? Waarom is de fiets juist in Nederland zo populair? De kaasschaaf hebben we niet uitgevonden, maar er kan geen politiek debat voorbijgaan of iemand begint over de kaasschaafmethode. Ook de koektrommel hebben we niet bedacht, maar het strikte beheer van de inhoud is wel Nederlands. Gastvrij en vrijgevig zijn we, maar wel binnen zekere grenzen. Is het mogelijk ons land te typeren aan de hand van de voorwerpen waarmee we ons omringen? In dit boek worden een dikke vijftig typisch Nederlandse objecten beschreven door evenzoveel schrijvers. Objecten die een speciale betekenis hebben gekregen door ons, door de manier waarop wij ermee omgaan. Daarmee biedt Nederland, een objectief zelfportret een even unieke als prikkelende staalkaart van ons land.

Dit boek in de pers

Dat is wat dit boek zo’n genot maakt om te lezen: er zijn goede auteurs gezocht bij de onderwerpen. Maartje Wortel schrijft over ‘visite’ rondom een koektrommel. Mano Bouzamour wilde als puber zijn verjaardag vieren met vriendjes op een bierfiets: ‘Dit kind het gaat regelrecht naar de hel’, wist zijn moeder. ‘Geen man zou zich ooit vertonen in een Daf’, schrijft Wim Noordhoek over de nationale trots uit zijn jeugd.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Originele manier om de Nederlandse volksaard te beschrijven. Goede auteurs! Leuk om cadeau te geven

Korfbal, de sjoelbak, de Solex, de washand, de boterham? Welk object is het meest Nederlands? Wat een origineel idee om de Nederlandse volksaard beeldend te beschrijven aan de hand van alledaagse voorwerpen. En dat het er 51 zijn vind ik nog best veel. De Daf, de kaasschaaf, de vlakspoel-wc, het hele Nederlandse gezinsleven komt hier langs. De samenstellers openden een website waar mensen ideeën konden achterlaten. Daar zijn deze 51 oervoorwerpen uit gekozen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de Nederlandse cultuur
  • non-fictie die lekker wegleest

Details:

UitgeverijBalans
ISBN9789460030710
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's204
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte9245 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten