Niemand hield van Billie Vuist-   eReader eBook

Marnix Peeters • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

Niemand hield van Billie Vuist is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Zo fick or not zo fick,’ had de dikke Duitser hem lachend toegebruld, hem daarbij met zijn dikke vleeshand op de schouder slaand. ‘Zoals ik u ken, zal dat geen probleem zijn, eerwaarde - er komen hier veel pastoors, maar er is er geen één die de kutjes zó aaneenrijgt als gij!' Billie Vuist is verbijsterd als hij ontdekt dat zijn moeder een pedofilienetwerk runt _ onder de vlag van de vzw Phantasia levert zij zwarte en oosterse meisjes aan m-nnen die opzien tegen de verre reizen die met sekstoerisme gepaard gaan. Samen met de betoverend mooie Mei Marlborough probeert Billie het netwerk ten val te brengen, terwijl in Pattaya de seksverslaafde pastoor Pelkmans het tegenovergestelde nastreeft. Een overwinning in de sfl, de Super Fick Lotto, brengt pastoor Pelkmans echter aan de rand van de afgrond, en als hij dreigt de vzw Phantasia in zijn val mee te sleuren, stuurt Moeder Vuist de verborgen homo Gabba Henk ter plaatse. Niemand hield van Billie Vuist is een razendsnelle, meeslepende roman, bevolkt door de heerlijkste personages _ de vettige jood Naphtuli Steinkopf, de gebroeders Adolf en Antoon Branstigters, de schunnige geriater Eric Kronschnabl en de ongelooflijke Senegalees Joseph Bamba Julien. ‘Marnix Peeters is een auteur, een echte schrijver van boeken en dat lees je.’ Sarah Vandeursen Marnix Peeters begon als muzieksamensteller bij Studio Brussel, maar ontdekte al snel dat hij vooral een mens van letters is. Hij vestigde zijn naam als rockjournalist bij Humo. Nadien was hij jarenlang de topinterviewer van Het Laatste Nieuws en De Morgen. Vanaf een berg in de Oostkantons, de ideale voedingsbodem voor zijn zwartkomische verbeelding, stuurde hij in 2012 zijn debuutroman de wereld in: De dag dat we Andy zijn arm afzaagden. Marnix ontwikkelde zich tot een veelschrijver: in 2013 kwam hij met Natte dozen en in 2014 met De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis. Nu, alweer voor het vierde opeenvolgende jaar, stuurt Peeters met veel lawaai een nieuwe roman de wereld in, een boek waarin hij zijn schrijverschap nogmaals bevestigt. Over De dag dat we Andy zijn arm afzaagden: ‘Een arm afzagen kunnen we allemaal. Maar ’m eraf schrijven! Verfilmen. Onmiddellijk.’ Jan Mulder ‘De adrenalineboost die de Vlaamse literatuur nodig had.’ Flanders Today ‘Peeters schreef het beste Vlaamse debuut sinds Marcel van Erwin Mortier.’ de Morgen ‘Een bruisende cocktail van burleske humor, uitzinnige wreedheid en stomende seks.’ Focus Knack Over Natte dozen: ‘Formidabel grappig.’ Philippe Geubels ‘Een razendsnel en heerlijk boek.’ de Morgen ‘Schitterend neergezet, met een benijdenswaardige taalvastheid en een indrukwekkende stuurmanskunst.’ Humo Over De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis: ‘Geniaal.’ Philippe Geubels ‘Wat een roman! Pagina na pagina wervelen en meanderen de volzinnen. De taal kolkt, de taal borrelt, de taal woekert, de taal vertelt alles.’ Humo

Reviews & recensies

Je moet toch een beetje je best doen om van Billie Vuist te houden

Marnix Peeters is nooit een schrijver voor watjes geweest. Al sinds 'De dag dat we Andy zijn arm afzaagden' weten we dat een sterke maag onmisbaar is bij het lezen van zijn scabreuze romans. Peeters gaat ver. Te ver, zullen sommigen wellicht beweren. Geen krocht of spelonk in de duisterste uithoeken van de menselijke geest blijft onontgonnen. Personages zoeken de rand op, om er vervolgens ver over te gaan. Daarbij en daabovenop zoekt de auteur voor zijn personages nog eens alle clichés op om die vervolgens zo politiek incorrect mogelijk voor de voeten van zijn lezers te gooien. In meterslange zinnen, vol met bijzinnen, zijtakken en omwegen dendert het verhaal voorbij. Je krijgt letterlijk het gevoel te dicht bij een voortrazende trein te staan, en elk moment meegesleurd te zullen worden. Billy Vuist: love him, or leave him. Zeg niet dat u niet gewaarschuwd was.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over seks
  • boeken met een flinke dosis seks

Details:

Auteur(s)Marnix Peeters
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044628784
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte1635 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten