Niet voor de winst-   eReader eBook

Martha C. Nussbaum • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Niet voor de winst is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In het onderwijs heeft zich in de laatste decennia een stille crisis voorgedaan. Lang werd onderwijs gezien als de plek waar leerlingen kritisch leren denken en gevormd worden tot ontwikkelde en begripvolle burgers. Maar sinds we economische groei boven alles plaatsen, is ook het onderwijs erop gericht economisch nuttige en productieve leerlingen af te leveren.

Dit boek in de pers

Voor de zoveelste keer proberen docenten hun (niet winstgevende) bestaansrecht te verdedigen. En eindelijk is daar Nussbaum die met een kanon van een argument komt in een razend helder, scherp en knap boek: zonder ons geen democratie.  
NRC Next  

Niet voor de winst is haar indringend pleidooi om kunst, literatuur, talen, muziek, filosofie, geschiedenis, religie en cultuur niet als een overbodige luxe te zien, maar als essentieel voor de vorming van elke volwassene tot mondig staatsburger.  
De Volkskrant  

Ook los van de centrale stellingname valt er heel wat te leren van Nussbaums heldere en zeer leesbare betoog. Juist in deze tijd zijn denkers die ons eraan herinneren dat economische groei geen doel op zichzelf moet zijn, relevanter dan ooit. En voor wie denkt dat het belang van breed cultureel onderwijs wel eens overdreven wordt, is dit boek ook een aanrader. Van dat idee kan Nussbaum u voorgoed genezen.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over democratie
  • filosofisch werk

Details:

Auteur(s)Martha C. Nussbaum
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Anneke Brassinga, Rogier van Kappel
ISBN9789026324680
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's213
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte285 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten