Niets Was Wat Het Leek-   eReader eBook

Gerard Aalders • eBook

€ 11,90

Direct downloaden

Niets Was Wat Het Leek is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 1936 haalde Nederland prins Bernhard, de verloofde van prinses Juliana, binnen als een godenzoon. De mythevorming rond deze bespiegelende, sportieve en in cultuur geïnteresseerde jongeman begon direct. De Tweede Wereldoorlog bracht Bernhard nieuwe faam en maakte hem ook onaantastbaar. Maar mythes zijn er om de werkelijkheid te verdoezelen. In Niets was wat het leek ontrafelt Gerard Aalders de fabels van weleer en staat hij uitgebreid stil bij de strapatsen van de prins. Inderdaad. Niets was wat het leek. Aalders beschrijft een man die in de eerste plaats zijn eigen belangen najoeg, ongeacht wat daarvan de consequenties waren voor Nederland en de monarchie. Over de auteur(s): Gerard Aalders is historicus en was als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het NIOD. Hij publiceerde eerder boeken over inlichtingendiensten, economische oorlogvoering, internationale betrekkingen, de Bilderberg-conferenties, kartels en een trilogie over roof en rechtsherstel. In 2011 verscheen van zijn hand Het Lockheed-schandaal.

Reviews & recensies

Prins Bernhard: een man met twee gezichten: een publieke en een duistere.

Na zijn huwelijk met prinses Juliana, in 1937, was Bernhard van Lippe-Biesterfeld decennialang dé Prins der Nederlanden. Hij genoot niet alleen een glanzende reputatie als echtgenoot, vader en familyman maar stond tevens te boek als daadkrachtige oorlogs- en verzetsheld, als sportieveling, als gepassioneerd natuurbeschermer, als cultuurminnaar, als filantroop, als onbaatzuchtig ambassadeur van het Nederlandse bedrijfsleven en zelfs als intellectueel. In Niets was wat het leek doet historicus Gerard Aalders, die jarenlang als wetenschappelijk medewerker was verbonden aan het NIOD, een geslaagde poging al deze fabels over Bernhard te ontrafelen. ‘De leugen,’ schrijft hij, ‘liep als een rode draad door zijn leven. Bernhard draaide, loog en fantaseerde zo veel en zo vaak en zo ongecoördineerd dat hij er zelf na verloop van tijd niet meer wijs uit kon worden.’Grote en kleine misstappen van prins Bernhard, we weten er allemaal wel iets van. Lockhead, wapenhandel, vrouwen. Deze schandalen en schandaaltjes worden nog eens op een rijtje gezet. Een fascinerende man die prins Bernhard. Een man met twee gezichten.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het koningshuis
  • intelligente non-fictieverhalen

Details:

Auteur(s)Gerard Aalders
UitgeverijUitgeverij Boom
ISBN9789461275172
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's456
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2799 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten