NILG - Familie en recht De toepassing van het Haags Kinderontvoeringsverdrag in Nederland en het belang van het kind-   eReader eBook

Geeske Ruitenberg • eBook

€ 104,99

Direct downloaden

Gratis verzending

NILG - Familie en recht De toepassing van het Haags Kinderontvoeringsverdrag in Nederland en het belang van het kind is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Per jaar worden ‘enkele schoolklassen kinderen’ vanuit en naar Nederland ontvoerd. Zij worden niet meegenomen door een onbekende, maar veelal door hun eigen moeder of vader. Wereldwijd gaat het jaarlijks om duizenden kinderen. Om internationale ontvoering van kinderen tegen te gaan, is in 1980 het Haags Kinderontvoeringsverdrag in het leven geroepen. In dit boek wordt onderzocht in welke mate recht wordt gedaan aan het belang van het kind bij de toepassing van het Haags Kinderontvoeringsverdrag. Voornamelijk wordt onderzocht hoe dit Verdrag in Nederland wordt toegepast. Ingegaan wordt op de achtergrond en totstandkoming(sgeschiedenis) van het Verdrag (deel I); de wijze waarop het Verdrag in Nederland wordt toegepast (deel II); de toepassing van het Verdrag vanuit een internationaal perspectief (deel III); en op ervaringen van kinderen en ouders die te maken hebben gehad met internationale kinderontvoering (deel IV). Ten slotte wordt in deel V van dit onderzoek een conclusie getrokken en worden aanbevelingen gedaan.

Details:

Auteur(s)Geeske Ruitenberg
UitgeverijBoom Juridische Uitgevers
ISBN9789462744127
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's803
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1367 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieNILG - Familie en recht
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten