Niven 80/20-   eReader eBook

Niven Kunz • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader.
80% groenten / 20% vlees of vis uit de sterrenkeuken van een groentefreak

Wat goed is, komt snel. Niven Kunz is nog maar net 33 jaar en al bijna 10 jaar in het bezit van een Michelinster. Niven staat voor 80% groenten en 20% vlees of vis. Voor hem is deze 80/20-filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Vlees en vis beperkt hij tot het hoognodige. Niet alleen omdat hij dit beter vindt, vooral omdat hij koken met groenten het allerleukste vindt.

Het seizoen en het marktaanbod bepalen zijn menu en inspiratie haalt hij uit zijn eigen 'achtertuin': het Westland, Midden-Delfland en het Groene Hart. En dan kom je dus op gerechten als kervelwortel met buikspek, soezen van zwarte olijf, peentartaar met coquille, snijboon á la Carbonara en macaron van rode biet, blauwe bes en pure chocolade.

Niven laat ook zien hoe je 80/20 breder kunt toepassen. Bijvoorbeeld door 80% biologisch te kopen en 20% gangbaar. Of 80% uit je eigen regio te halen en 20% van ver. In 70 recepten verdeeld over vijf hoofdstukken - vegetarisch, vlees, vis, schelp- en schaaldieren, vocktails en desserts - bewijst Niven dat koken met groenten in de hoofd- in plaats van bijrol álles behalve saai is. De recepten worden ondersteund door schitterende fotografie en gelardeerd met informatie over veelgebruikte ingrediënten, handige (presentatie)tips en suggesties voor bijpassende wijnen.

'Groenten zijn cool! In dit boek ga ik je laten zien waarom ik er zo trots op ben een groentefreak te zijn.' Niven Kunz

'Hij kwam De Librije binnen als schoffie, maar is nu eigenaar van zijn eigen succesvolle restaurant. Wij delen zijn passie voor gastronomie en zijn liefde voor groenten. Niven is altijd zichzelf gebleven, met zijn eigenzinnigheid en doorzettingsvermogen. Dat waarderen wij enorm en wij zijn dan ook heel trots op hem!'- Jonnie en Thérèse Boer, De Librije***


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Niven 80/20 - het ideale boek voor de semi-tariër!

Voor wie Niven Kunz niet kent, hij begon op jonge leeftijd in De Librije, maar inmiddels al jarenlang chef van zijn eigen restaurant Niven in Rijswijk. Sinds 2009 is deze chef in het bezit van de prestigieuze Michelin-ster. Niven heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een chef met passie voor groenten of zoals hij zelf zegt: ik ben een groentefreak. In het boek Niven 80/20 vraagt de chef aandacht voor balans op het bord, bijvoorbeeld 80% groente en 20% vlees of vis. Dit boek is daarmeebijzonder geschikt over de semi-tariër: voor degene die niet elke dag vlees of vis wenst te eten, maar ook geen overtuigd vegetariër is. Toegegeven, als je dit boek compleet uit je hoofd leert, ben je praktisch zelf een sterrenkok! Want de gerechten en ook de prachtige foto's zijn werkelijke kunstwerkjes. Toch zijn de recepten voor iedereen goed te doen, als je tenminste een beetje van koken houdt. Duidelijke beschrijvingen en bij ieder gerecht een wijntip. Niven's receptcombinaties inspireren mij als ik zelf even semi-tarisch wil eten. Verder vind ik het superleuk dat de chef zijn passie voor lokale producten goed terug laat komen in dit boek. Voor mij is dit boek een van top chefboeken van 2014!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Niven Kunz
UitgeverijCarrera Culinair
ISBN9789048827527
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's257
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte53707 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten